Изпращане на документ по E-mail

Версия за печатВерсия за печат

Въведение

В тази статия:

  • Изпращане на документ по e-mail

Изпращането на документи по електронна поща е удобство, спестяващо най-вече време, но и усилия. Единственото условие, за да използваме тази опция в системата, е да имаме настроен е-mail клиент (Outlook или друг).

В следващия пример ще разгледаме как да изпратим фактура за продажба до Клиент 1, за който предварително ще настроим електронна поща.

 

Как да изпратим документ по e-mail

1. Контрагент — За да въведем e-mail на контрагента, трябва да отворим форма за редакция на Клиент 1, след което се навигираме до раздел Реквизити || Ел.пощи. В празното поле на реда въвеждаме електронния адрес и натискаме бутон Запис и изход.


Примерен екран

2. Фактура за продажба — Отваряме фактурата, която ще изпращаме и се навигираме до Документ || Изпращане e-mail....


Примерен екран

3. Избор — Следващата стъпка е да изберем кои от свързаните документи желаем да изпратим. В нашия случай това е само фактурата, затова слагаме отметка на Фактура за продажба и Оригинал, след което избираме бутон Изпрати.


Примерен екран

4. Изпращане — с бутон Изпрати отворихме форма за изпращане на съобщение, съдържащо фактурата като прикачен файл. Системата генерира автоматично съобщение, което по желание може да бъде редактирано или изтрито, след което изпращаме документа.


Примерен екран

 

Бележка


  • Ако нямаме предварително настроен е-mail на получателя, може да го добавим и в момента на изпращане през поле To... .