Unicontsoft

Дискусионни форуми
начални салда

Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stela.cholakova@gmail.com

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2015 9:11 pm    Заглавие: начални салда Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам следният проблем при ръчно въвеждане на начални салда:
Въвеждам стока количество, ед. Цена припредварително дефиниран артикулв сч признаци и ми излиза в оборотката като сума, но не ми излиза количество и съответно не мога да изписвам след това.
Немога да се справя и със следната ситуация при продажбите: Само за една стока ми се получава следното: при въвеждане на продажба указвам ръчно продажна единична цена с два знака след запетаятаи тя се променя и става с 5 знака след запетаята и при големи количества се отразява и в общата сума съответно.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2015 11:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

При първоначално стартиране на системата освен за данни на фирмата на последна стъпка помощникът пита дали работите с клиенти по ценови листи с ДДС и маркира ценова листа Основна като ритейл ценова листа. В Как да въведем Типове Ценови листи са обяснени типовете ценови листи.

Ако работите само по цени без ДДС в Референтни номенклатури | Типове ценови листи слещу Основна ценова листа махнете отметката на колона Ритейл.

Ако работите "смесено" добавете втора ценова листа примерно Клиенти на дребно, маркирайте че е ритейл ценова листа, Основна направете не ритейл.

На всеки клиент можете да настроите по коя ценова листа работите с него. Ако ценовата листа е ритейл то и документите за продажба (и фактурите за продажба) са ритейл. Това означава че общата стойност с ДДС на документа се смята на база на цени с ДДС и от тази обща стойност се получава данъчната основа (като се радели на 1.2) и съответно и дължимо ДДС по документа.

Ако ценовата листа на даден контратент не е ритейл значи работите по цени без ДДС с него и стойноста на данъчната основа на продажбите към него се смята на база на цени без ДДС, след което от данъчната основа се смята обща стойност на документа с ДДС (като се умножава основата с 1.2) и съответно разликата между двете се получава ДДС по документа.

Дали даден документ за продажба е ритейл или B2B (business-2-business) се определя от бутона с икона Количка от супермаркет ™ на лентата с инструменти или меню Средства | Ритейл цени на документ

Във вашия случай трябва да изключите бутона с икона Количка от супермаркет ™ за да не Ви се прекалкулира цена без ДДС от цена с ДДС при приключване на продажбата.

Къде въвеждате начални салда? Салдата в счетоводната система не касаят наличностите на търговските складове. В Търговска система | Складови документи има тип документ Начално салдо на склад, който можете да ползвате за да си инициализирате наличностите към дадена дата.

Имайте предвид, че ако създадете складов документ за НСС за 1.1.2015, в който има един ред със салдо за Продукт 1, то за системата останалите продукти на 1.1.2015 получават нулеви начални салда в този склад. Обаче можете да имате няколко документа за ННС с дата 1.1.2015, което е полезно ако например ревизирате по различни групи продукти в склада.

Какво се случи с редактирането на документи за покупка? Има ли успех?

cheers,
</wqw>

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим
Върнете се в началото

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2015 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
благодаря много.
За сега се аправих с редакцията, ценовите листи, кодовете на контрагентите.
Като стоките ги въведох два пъти - веднъж от Счетоводство/ Начални салда и втори път от Търговия/Складови документи - дано не съм дублирала нещо?
Сега на дневен ред)) е:
1. Отчела съм продажи от Търговия с Продажба, на аванс, но не отиват на 412 в обротната а на N/A Неизвестна - как да горигирам това
2. Въвела съм от Счетоводство/Начални салда - салда на Контрагенти без документи (до колкото разбрах няма нужда, а и не можах). През годината като извършвам плащания свързани със тези салда на контрагенти и не ми разрешава - не ми излиза като документ за да ги свържа и приключа БИ- как трябва да го направя?
3. Въведох ДМА от Номенклатури/Дълготрайни активи и от Счетоводство / начални салда. И в оборотната ведомост ми излизат сега тези активи, но по другите справки не. Освен това не съм въвела салдата на 241 - незнам трябва ли?, системата ли си ги смята - как да го направя? И немога да се ориентирам от къде да начисля амортизациите - като съм дала съответните настройки и в автоматичния осчетоводител и по активити?
Предварително благодаря!
Поздрави,
Върнете се в началото

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2015 12:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Пропуснах да добавя към т.1 от предишното писмо - като отчитам продажби на Аванс, след товапри плащане с БИ не излизат документи ине мога да извърша плащане.
Върнете се в началото

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2015 1:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

4, А ДДС сметките 453 - автоматично ли се приключват? ако да от къде се генерира това?
Върнете се в началото
wqw
Владимир Висулчев

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2015 11:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

1. Вижте Счетоводство | Автоматичен осчетоводител в списъка за Продажби дали има ред за продукт Аванс по този начин

2. Салдата добре. За неплатените док. също трябва да въведете отделно счетоводни записвания (с дата преди салдата), за да може да ги плащате през новата година. При такова плащане/свързване в счетоводството Dreem автоматично ще пренасочи връзките към началните салда.

3. Записването 603/241 се генерират от системата при използване на Счетоводство | Генерация на ДА. Записване 241/204 не може да се автоматизира.

1. При плащане с БИ в търговската система избирате продажбата и фактурата (в търговската система). Авансът фактуриран ли е?

4. Ръчно с МО през счетоводството към 4538 или 9

На повечето въпроси има отговори в документацията: https://www.unicontsoft.com/cms/

cheers,
</wqw>

Върнете се в началото

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2015 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
извинявам се за притеснението. Първо чета преди да правя нещо или да ви пиша, но не откривам всичко или не съм го разбрала.
1. Авансите ги оправих - излизат точно в ОВ
2. Въведох и по документи салдата на контрагентите. Но отново не ми излизат при плащания с БИ - може ли нещо да съм променила в настройки на документа или на друго място - и при плащания към текущи от годината документи, тези документи не ми се появяват. Това ми се случва при последните плащания, които се опитвам да направя, предишните записи не съм срещала този проблем.
3. За активите - въведох от Начални салда и салда на 241. След това се опитах да пусна автоматичното начисляване на амортизации, но не се получава нищо. Не виждам въведените активи и други справки - например Справка за амортизируеми активи в Счетоводство.
Хванах се да презаведа една фирма в дрийм персанал, защото ми предстои да работя няколко фирми в дрийм ентърпрайз и съм в процес на избор на софтуер за една друга фирма, но изглежда времето ми идва малко. Още веднъж извинявам се за безпокойството, ако успея да изчистя тези моменти няма повече да ви притеснявам. На финала съм.
Поздрави,
Върнете се в началото
wqw
Владимир Висулчев

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2015 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Търсете Петър Братов на (02)9523511 -- колегата пое ангажимент да Ви отговори на въпросите свързани със счетоводството.

cheers,
</wqw>

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове