|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Кольо
|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2025 1:49 pm Заглавие: Автоматично равняване по обща стойонст ан цени по ДДС |
|
|
Добър ден,
Имам въпрос относно създаване нов документ за продажба в Dreem personal на фирма по ДДС.
Горе в лентата с функции има бутон за автоматично равняване по обща стойонст ан цени по ДДС
Може ли от настройки да и винаги включен по подразбиране при всеки нов документ?
Преди тодини бях отворил тема че общата стойност с ДДс не е точна до стотинка и се трупа разлика.
Например три продукта общо за 31.69 програмата не може да ги сметне. Без този бутон ги прави 31.68. При продажби на висока стойност разликата е още по-голяма.
Съжалявам, ако темата донякъде се повтаря. тогава получих обяснение защо така е направено че цените с ДДС не са точни до стотинка.
н за хора с множество продажби на дребно на крайни клиенти си е мъка всеки път да вклчвам бутона или в колона "стойност валута" трябва да го изписвам 31.69 делено на 1.2 за да стане.
Някакси от настройките на самият документ за продажба или от "администрация" -"настройкаи".
Също така при док. за покупка в колона "стойност валута"ми изписва цените без ДДС. Не оспорвам че така сте решили да бъде по подразбиране. Но ако има опция за избор някъде настройки да е цени с включен ДДС. Имам доставчици не по ДДС и ми е изписано на фактура крайна покупна цена с ДДС, и трябва отново да включвам въпросния бутони всеки път или да деля на 1.2 в колона "стойност валута"
Описание: |
|
Размер: |
519.18 KB |
Преглеждания: |
127 път(и) |

|
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2025 11:43 am Заглавие: |
|
|
> Може ли от настройки да и винаги включен по подразбиране при всеки нов документ?
Може. Направете Основна ц.листа (или някой друга клиентска ц.листа) да е ритейл и сложете тази ц.листа по подразбиране на всички контрагенти с които работите с цени с ДДС. В продажби в момента в който изберете контрагент, с който работите по цени с ДДС кошницата се включва автоматично.
Относно невъзможността за реимбусмент на разликите, при приключване системата извежда предупреждение, че е останала непокрита разлика. Имате опция в Администрация->Настройки да конфигурирате алгоритъма за изравняване допълнително да използва стойност на ТО за да напасне цените. По този начин почти всички док. успешно се изравняват, но в някои редове системата вкарва търговска отстъпка няколко стотни от процента, която не влияе на общата стойност, но е достатъчна да напасне цена с ДДС на реда.
В покупки Стойност валута работи за док. със ДДС и без ДДС (във покупки и във продажби). Просто трябва преди да започнете да въвеждате редовете на документа да изберете съответното основание за прилагане на ДДС — дали ползвате 20% данъчен кредит или не.
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|