|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mbalkazanlak
|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2014 5:11 pm Заглавие: Фактура за покупка |
|
|
Здравейте,
ето с какъв проблем се сблъсках и се надявам да ми помогнете да се справя с него.
Въведжам фактура за покупка в търговската система, за която на хартиения носител има дан.основа 86,63, ДДС 17,32, съответно общата стойност е 103,95. Въвеждайки всички продукти виждам, че общата стойност е 103,94 - има разлика от 0,01лв. в дан.основа. Ако променя, например пети знак след десетичната точка в ед.цена на някой от продуктите, дан.основа е както трябва, но сумата за ДДС не е точна с 0,01лв., съответно общата стойност вече е 103,96.
Мисля, че бях чела нещо за този проблем във форума, но сега не мога да го открия.
Благодаря предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Admin Иван Братов

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2014 9:09 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Това обикновено се случва, когато в отпечатаната фактура, цената се печата до определен знак, а не цялата.
Този проблем можем да заобиколим, като използваме колоната Стойност Валута. От там можем да въведем стойността на реда и след като сме въвели количеството, системата автоматично ще сметне цената.
За повече информация виж Автоматично пресмятане на единична цена при покупка
Ако в крайна сметка, документа не може да се равни с 1 стотинка, то:
1. Нагаждаме данъчната основа, такава че да бъде вярна.
2. Отваряме панел Реквизите в документа.
3. Имаме поле Допълнително ДДС.
4. Там въвеждаме тази 1 стотинка и тя ще отиде в общото ДДС на документа.
Поздрави,
Иван Братов _________________ Отдел за работа с клиенти
Unicontsoft, Sofia, Bulgaria
http://www.unicontsoft.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|