|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
CHefo
|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2014 12:48 pm Заглавие: Проблеми с някои функции |
|
|
Здравейте,
1. наложи ми се да ползвам фасетите и се натъкнах на проблем с тях. Ползвал съм ги и преди и съм нямал проблем. Като първа мярка бях задал бр., а във фасетите м. и количество 0.2, т.е. една бройка има 5метра, но пробрамата не го приема и немога да изписвам стоката в метри и в номенклатури на Продукти и материали съм сложил колонка с Наличности по до. мярка и там на новата стока не излиза нищо.
2. При вкарането на нова стока и в същия ден продавам от нея при ДПрод в прозореца, който се отваря за избора на продукта/материала колонката за количества е празна, преди там имаше стойности и се ориентирах по-бързо тъй като имам доста продукти/стоки с много близки имена.
3. Също при избор на стоки за ДПрод при избора на количеството често ми излиза червен кръг (за липса на количества) въпреки че филтъра е даден на съответния склад. Задължително трябва да се даде рефреш на склада за да може да излизат количествата в последната графа.
Предните две са предимно за нововкарани стоки.
4. Равняването на цените по ДДС - как мога да го изключа, че в 50% от случаите, че и повече, редактирам фактури?
5. При перизчисляването на прихода на склада не показва на кои стоки са се преизчислили цените? При разхода на склада няма проблем.
6. Забелязах, че в последните реализации пред логото ми излиза запетая.
7. Спарвката за ДДС за годината в Мениджмънт - понеже имам суми за въстановяване, не те предимно са от преди 3-4 години, а всяка година тази сума е различна. Колонката за внасяне е равна на сбора от Платено и Прихванато, докато сумата за въстановяване е все различна и в повечето случаи няма нищо общо с данните от предната година - на какво може да се дължи това? Сметките които съм задал са 4539 и 4538, както и група 50 за плащането.
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2014 3:22 pm Заглавие: Re: Проблеми с някои функции |
|
|
Здравейте,
CHefo написа: | 1. наложи ми се да ползвам фасетите и се натъкнах на проблем с тях. Ползвал съм ги и преди и съм нямал проблем. Като първа мярка бях задал бр., а във фасетите м. и количество 0.2, т.е. една бройка има 5метра, но пробрамата не го приема и немога да изписвам стоката в метри и в номенклатури на Продукти и материали съм сложил колонка с Наличности по до. мярка и там на новата стока не излиза нищо. |
Можете да "изписвате" в мерки различни от основната само в продажби (и покупки). В складовите документи се работи винаги в осн. мерна единица на продукта.
Освен допълнителният фасет, в раздел Реквизити на продукта изберете втората мярка в реквизит Допълнителна мярка в група Основни. В тази мярка в списъка с Продукти и материали се калкулират наличностите в колона Наличност на склад доп. мярка и мярката се визуализира в колона Доп. мярка ако е настроена за продукта.
CHefo написа: | 2. При вкарането на нова стока и в същия ден продавам от нея при ДПрод в прозореца, който се отваря за избора на продукта/материала колонката за количества е празна, преди там имаше стойности и се ориентирах по-бързо тъй като имам доста продукти/стоки с много близки имена.
3. Също при избор на стоки за ДПрод при избора на количеството често ми излиза червен кръг (за липса на количества) въпреки че филтъра е даден на съответния склад. Задължително трябва да се даде рефреш на склада за да може да излизат количествата в последната графа.
Предните две са предимно за нововкарани стоки. |
Това се случва ако направите приход на склада (например ПСД от покупка) докато формата за продажба е отворена. Тогава списъкът който е закачен на бутона с трите точки на колона Продукт/материал не се сеща да обнови наличността. Ако формата за продажби се отвори наново наличността се опреснява ok в списъка продукти. Това поведение приемаме за задоволително и не смятаме да го променяме засега.
CHefo написа: | 4. Равняването на цените по ДДС - как мога да го изключа, че в 50% от случаите, че и повече, редактирам фактури? |
Най-лесно е в Референтни номенклатури | Типове ценови листи да редактирате Основна (и/или другите типове) и да махнете отметката от колона Ритейл цени. По този начин за всички контрагенти с Основна ценова листа по подразбиране новите док. за продажби няма да са ритейл а ще са business-2-business с водещи цени без ДДС, но това е коментирано вече във форума.
CHefo написа: | 5. При перизчисляването на прихода на склада не показва на кои стоки са се преизчислили цените? При разхода на склада няма проблем. |
Прихода на склада се преизчислява само при прехвърляне между складове. Т.е. когато цената на РСД в склада източник се промени (от преизчисляване или на ръка) само тогава цената на ПСД в склада приемник се преизчислява. Ако имате ПСД от покупки няма какво да им се преизчислява (освен ако не сте редактирали покупките с допълнителни разходи по придобиване на стоката).
CHefo написа: | 6. Забелязах, че в последните реализации пред логото ми излиза запетая. |
Да, това е оправено в последната реализация. По принцип там трябва да седи уеб адрес и телефон на контрагента потребител на продукта.
CHefo написа: | 7. Спарвката за ДДС за годината в Мениджмънт - понеже имам суми за въстановяване, не те предимно са от преди 3-4 години, а всяка година тази сума е различна. Колонката за внасяне е равна на сбора от Платено и Прихванато, докато сумата за въстановяване е все различна и в повечето случаи няма нищо общо с данните от предната година - на какво може да се дължи това? Сметките които съм задал са 4539 и 4538, както и група 50 за плащането. |
Сложно е да се отработи, работи се по въпроса.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|