Unicontsoft

Дискусионни форуми
Анулиране на фактура ...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ghost_bird

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 03, 2025 9:43 am    Заглавие: Анулиране на фактура ... Отговорете с цитат

Здравейте,

През 2021г. съм издал фактура в която волно или неволно съм съм дал основание Доставки със ставка 0% по глава 3-та от ЗДДС. Сега от НАП искат тази фактура да се анулира и да се издаде със правилното основание Облагаеми доставки със ставка 20%, за да бъде включена в дневниците по ддс. Щото видиш ли съм спестил едно ДДС и сега си го търсят ( не че не е вярно, но това е друга тема )
Как става цялата тази операция в програмата за да е коректно и да не се разбърка кочината ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 03, 2025 11:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Към оригиналната фактура от 2021 трябва да се издаде протокол за анулиране. Това става като в търговската система отворите фактурата и от меню Средства изберете опция Генериране протокол за анулиране на данъчен документ. Това създава нов документ от тип ПАДД с днешна дата, на който в Забележка при печат е добре да опишете основанието за анулиране на оригиналната фактура, след което може да го приключите и отпечатате.

Оригиналната фактура остава приключена и без промени, но трябва да отворите свързаната продажбата по тази фактура, да я вкарвате в редакция и да нанесете корекциите, след което приключвате с опция за генерация на фактура. Новата фактура трябва да е с днешна дата и да е с коректно ДДС. Протоколът и новата фактура влизат в дневниците по ДДС за текущия месец.

cheers,
</wqw>

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове