Unicontsoft

Дискусионни форуми
Филтриране на продукти
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Съб Сеп 17, 2022 11:02 am    Заглавие: Филтриране на продукти Отговорете с цитат

Здравейте,

Срещаме проблем при филтрирането на продуктите.

Всички продукти са заведени, като имена, първо с името на производителя. Самите производители сме добавили, като допълнителна дименсия към всеки продукт. Какво се получава - когато от бързия филтър изберем, като дименсия производителя - не се показват всички продукти, докато ако в бързия филтър в поле име напишем името на производителя - тогава всички продукти се появяват.

Къде е проблема? В бързия филтър или в нас?

П.П. Важно е да отбележа, че когато използваме стандартния филтър Ctrl + F и филтрираме продуктите по дименсията производител - всичко си идва на мястото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 17, 2022 11:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

В списъка с продукти можете да покажете колона Филтрирани дименсии и проверете за проблемните продукти дали има настоена дименсия Производител и дали избрана ѝ стойност е коректна за съответния продукт.

Възможно е при редакция на дименсии или на списъци с елементи на дименсии, които вече са настроени по продукти да се получат проблеми. Примерно при сяма на типа на дименсия "в движение" от multi-select към single-selector (и обратно) със сигурност има проблем и най-вероятно ще го забраним по някое време да не може да се прави когато вече има настроени стойност по съответната дименсия на някакви продукти.

Ако във Филтрирани дименсии не пише съответния производител, но той реално е настроен ще Ви обясня как да излезете от ситуацията (как да прекалкулирате Филтрирани дименсии за всички продукти за да работи бързия филтър коректно).

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2022 5:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wqw написа:
Здравейте,

Ако във Филтрирани дименсии не пише съответния производител, но той реално е настроен ще Ви обясня как да излезете от ситуацията (как да прекалкулирате Филтрирани дименсии за всички продукти за да работи бързия филтър коректно).

cheers,
</wqw>


Здравейте,

Да, именно такъв е проблема. Реално ние имаме 2 дименсии - едната е производител, другата е онлайн магазин. Което ще рече, че някои продукти са в онлайн магазина, а други не са. В случая, като филтрираме продуктите от производителя - излизат само тези, които нямат дименсията онлайн магазин. А тези, които имат онлайн магазин - нямат производител (а в редакция на продукта виждамее, че производител е настроен).

Ще сме благодарни да ни кажете как да излезем от ситуацията, защото това създава най-голямо объркване при бързия филтър в ценовите листи.

Поздрави,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 19, 2022 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, това се получаваше от проблем, който отстранихме в предишни реализации.

Трябва да създадете нова временната дименсия за продукти например с име Test от тип Списък и да я настроите да използва примерно списък Продукти списък Група.

След което в списъка с продукти изберете всички продукти с Ctrl+A и от контекстното меню изберете опция Дименсии... (Ctrl+Shift+D) така че да се покаже форма за редакция на дименсии на продукти. В първия раздел Дименсии на реда за дименсия Тест изберете произволна (непразна) стойност и потвърдете с Ok.

Следва отново да изберете всички продукти, отново да редактирате дименсиите, но този път изчистете съдържанието на Тест с клавиш Del (празна стойност) и потвърдете с Ok.

По този начин системата ще рекалкулира поле Филтрирани дименсии за всички продукти, което при Вас е изгубило синхрон с реалните стойности по дименсии.

Също можете вече да изтриете временната дименсия Тест, за да не Ви се пречка при редакция на продукти.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 11:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тотално оклепахме филтрирането и всички дименсии...

Възможно ли е да изчистим просто всички продукти от всички възможни дименсии, да изтрием самите дименсии и да ги направим изцяло на ново?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 1:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mupcku написа:
Възможно ли е да изчистим просто всички продукти от всички възможни дименсии, да изтрием самите дименсии и да ги направим изцяло на ново?

Само списъчните дименсии може да се изчистят масово. От списък с продукти от контекстното меню има опция Дименсии... (Ctrl+Shift+D) която работи върху избраните редове. Изберете всички продукти и в тази форма за редакция на дименсии можете да изчистите всички дименсии.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 1:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wqw написа:
mupcku написа:
Възможно ли е да изчистим просто всички продукти от всички възможни дименсии, да изтрием самите дименсии и да ги направим изцяло на ново?

Само списъчните дименсии може да се изчистят масово. От списък с продукти от контекстното меню има опция Дименсии... (Ctrl+Shift+D) която работи върху избраните редове. Изберете всички продукти и в тази форма за редакция на дименсии можете да изчистите всички дименсии.

cheers,
</wqw>


Сега не можем да изтрием тестовата дименсия...Системата ни казва, че има съществуващи връзки, но сме изтрили абсолютно всичко, и списъка, и дименсията и всички продукти, към които беше причислена.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 1:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверете дали не е настроена на неактивни продукти или на ДМА.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wqw написа:
Проверете дали не е настроена на неактивни продукти или на ДМА.

cheers,
</wqw>


Проверихме, тъй като преди това имахме същия проблем с друга дименсия.
Не, не е настроена. Ние нямаме нито ДМА нито неактивни продукти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 2:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mupcku написа:
Проверихме, тъй като преди това имахме същия проблем с друга дименсия.

Как се оправихте с тази друга дименсия?

Току що пробвах на Personal да създам нова дименсия, да я настроя на всички продукти, после да я махна от всички продукти и да я изтрия и изглежда че работи.

При Вас за каква бройка продукти става дума?

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 4:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wqw написа:
mupcku написа:
Проверихме, тъй като преди това имахме същия проблем с друга дименсия.

Как се оправихте с тази друга дименсия?

cheers,
</wqw>


При другата дименсия в действителност имаше 2 продукта, които не бяха активни и я бяхме причислили към тях.

Продуктите са около 1600
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wqw написа:

Следва отново да изберете всички продукти, отново да редактирате дименсиите, но този път изчистете съдържанието на Тест с клавиш Del (празна стойност) и потвърдете с Ok.

cheers,
</wqw>


Успяхме да се справим с всичко! Изтрихме и ненужните дименсии. Въпросът е, че бързият филтър отново не работи коректно... Преди филтрираше някакви продукти, а сега по определена дименсия (доставчик) не филтрира нищо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Можете да пробвате този скрипт за изтриване на всички дименсии на продукти: DreemHotFix20220923.zip

След изпълнение на скрипта би трябвало да може да се изтрие произволна дименсия на продукти, освен настроената като дименсия по подразбиране за продукти в Администрация->Настройки.

Edit: Явно вече не е нужен, но го оставям ако на някой му потрябва.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим


Последната промяна е направена от wqw на Пет Сеп 23, 2022 4:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1737
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2022 4:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Можете също да пробвате този скрипт за поправка на филтрирани дименсии: DreemHotFix20220923b.zip

Преди да приложите подобни hotfix скриптове е желателно да излезете от Dreem Personal.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mupcku



Регистриран на: 22 Авг 2019
Мнения: 128

МнениеПуснато на: Чет Сеп 29, 2022 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wqw написа:
Можете също да пробвате този скрипт за поправка на филтрирани дименсии: DreemHotFix20220923b.zip

Преди да приложите подобни hotfix скриптове е желателно да излезете от Dreem Personal.

cheers,
</wqw>


Нито този, нито по-горният фикс спомогнаха за оправянето на проблема. Изчистихме и всички дименсии, наложихме ги отново, но бързият филтър не отчита продуктите и това е.
За нас не е проблем да не използваме бързия филтър, просто понякога е объркващо и е възможно да се допуснат грешки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum