Unicontsoft

Дискусионни форуми
Ограничения за ползване

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jordanpetrov



Регистриран на: 19 Авг 2020
Мнения: 6

МнениеПуснато на: Съб Яну 29, 2022 9:24 pm    Заглавие: Ограничения за ползване Отговорете с цитат

Здравейте, колко време може да се ползва този продукт? 1, 2 и т.н години. Определен брой записи или нещо друго ограничаващо ползването? Аз използвам счетоводния раздел, ТРЗ и ДДС то.
Излиза ми надпис Празен Филтър, Ограничениа визуализация, Последни 1000 документа. За всички предишни щракнете тук и изберете " от дата" във филтъра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 29, 2022 10:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Не, Dreem Personal няма времеви ограничения за ползване. Щом ползвате системата от толкова дълго време вече трябва да сте наясно, че сме изключително либерални относно лиценза на безплатната версия, като включваме всички функционалности с единствено ограничение да се ползва от една машина (не е мрежова версия).

Това което виждате е предупреждение, че в дадения списък системата е извела само последните 1000 документа като *съкратена* визуализация, а в базата данни има повече от тези 1000 документа, които са на екран в списъка. Ако искате да видите по-стари записи трябва да отворите филтъра на списъка (щракнете на жълтия текст) и да изберете някакъв период, за който искате да гледате документите. Например ако изберете последните 10 години, системата може да визуализира десетки хиляди документи, като вече не лимитира бройката за визуализация до 1000 записа.

Друг вариант е във функционалност Администрация->Настройки да промените стойността на Брой записи при празен филтър от 1000 на 100'000 ако искате да продължите да не използвате филтри по списъци. Това може да доведе до известно забавяне ако документите станат прекалено много (примерно при 50'000 документа в списъка), но дотогава има време да се запознаете с пълната функционалност на филтрите на списъци и справки в системата.

При всички положения ще мислим в следващата реализация да променим текста на съобщението да не включва "ограничение" за да не поражда въпроси относно лиценза. Още веднъж -- няма уловки в лиценза, няма неанонсирани ограничения, просто сте издали общо над 1000 документа от даден тип и затова получавате това предупреждение, за да не се чудите къде отидоха по-старите документи (там са, но не ги виждате само).

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum