Unicontsoft

Дискусионни форуми
Кредитен документ като бонус

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
denistroy



Регистриран на: 06 Яну 2020
Мнения: 34

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2021 12:45 pm    Заглавие: Кредитен документ като бонус Отговорете с цитат

Здравейте!
Искам да върна сума на клиент (например 10%), за реализиран оборот, под формата на бонус.
Какви са правилните стъпки, които са необходими:
1. Генерирам кредитен документ за продажба, като маркирам документите за продажби и избирам тип КИ- като бонус!
2. Коригирам цените на стоките, в случая с -90% и преди приключването, трябва да изтрия ръчно връзките към съответните продажби?
Благодаря, предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cveti
Цветелина Пирова


Регистриран на: 19 Май 2006
Мнения: 11

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2021 4:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет!

Да, ръчно трябва да изтриете връзките към съответните продажби.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1608
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2021 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Стъпка 1. правите за да използвате системата да генерира точните продукти, с точните цени и с точните количества (със знак минус) в редовете на кредитния документ за корекция на количества, така както са били продадени на клиента.

Като смените типа на кредитното на Корекция като бонус минуса се прехвърля в цената.

Ако не сте продавали с отстъпка вместо да редактирате цените една по една можете да въведете отстъпка от 90% като по този начин ще бонифицирате клиента с 10% от оригиналната цена.

Edit: Можете на първия ред в колона Отстъпка да въведете 90 след което със задържани Ctrl+Shift да използвате стрелки нагоре/надолу (или PgUp/PgDown или Home/End) за да "мултиплицирате" новата стойност в съседните редове. Подобно "мултиплициране" с задържани Ctrl+Shift работи във всички колони на всички списъци и е удобно за масово редактиране с една и съща стойност като в Excel.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum