Unicontsoft

Дискусионни форуми
Dreem POS, продажба в допълнителна мярка

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
denistroy



Регистриран на: 06 Яну 2020
Мнения: 43

МнениеПуснато на: Пон Фев 10, 2020 6:32 pm    Заглавие: Dreem POS, продажба в допълнителна мярка Отговорете с цитат

Здравейте!
Има ли възможност в Dreem POS да се продава в допълнителна мярка? Например за подова (теракот, гранитогрес) и стенна керамика (фаянс) мярката е кв.м., но поради начина на по който сте възприели изчисляването на цели единици (в случая можем да продаваме на цели бройки плочки) трябва да се зададе основна мярка броя и допълнителна мярка кв.м. със съответните съотношения за конкретната стока! Например 0,10 кв.м.= 1 броя! В ценовата листа цената е обявена в кв.м., не на броя. Въпреки това в POS терминала стоката излиза с наличност в осн.мерна единица, в случая броя и без цена, защото няма обявена цена в ценовата листа за мерна единица броя!

И още един въпрос свързан с трансформиране при фактуриране. Как точно работи? С последните изменения НАП искат да се изписва какво точно се продава и общото взето да не групираме стоки под едно наименование. Би било удачно обаче да групираме подобни стоки (по размер, цена) в един общ счетоводен продукт. В този случай работи ли преобразуването в друга мерна единица?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 10, 2020 7:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Въпреки това в POS терминала стоката излиза с наличност в осн.мерна единица, в случая броя и без цена, защото няма обявена цена в ценовата листа за мерна единица броя!

Най-вероятно излиза, защото има наличност в склада, от който сте задали да изписва ПОС. Ако няма наличност нито цена, то продуктът няма да се предлага в списък продукти на ПОС.

Ако искате да маркирате в ПОС по различна от осн. мярка най-лесно е да въведете втори баркод на продукта за *тази* мярка. Мисля обаче, че ПОС не показва наличността и в тази мярка (преизчислена от наличност в осн. мярка през дефинирания фасет на доп. мярката), но можем да помислим ако има смисъл да го добавим.

Принципно при ПОС ако в магазин някой донесе някаква стока на касата и тя се маркира успешно през баркод четеца *явно* този продукт го има наличен. . . физически :-))

Цитат:
НАП искат да се изписва какво точно се продава и общото взето да не групираме стоки под едно наименование

Ако работите с фирми въобще не е необходимо фискалните бонове да съдържат стоките, напротив! Просто от всяка продажба имайте грижата да генерирате данъчен документ -- Фактура или Отчет на продажби на населението -- и тогава ФБ ще съдържа само текст "Плащане по ФПрод X от dd.mm.yyyy" на един единствен ред. Това е позволено от закона и *единствения* начин да издадете ФБ по продажба с цени без ДДС.

Само за крайни клиенти и при продажби с цени със ДДС може да се отпечата ФБ по стоки/услуги от редовете на продажбата -- това е единствения случай. Т.е. цени без ДДС на крайни клиенти без генерация на Отчет на продажби е много съмнителна хипотеза и Dreem започва да печата ФБ с коментарни редове, което НАП не харесват.

Цитат:
В този случай работи ли преобразуването в друга мерна единица?

Да, работи. Със или без последните изменения това си работи както му настроите трансформацията и не мога да коментирам дали има някакъв законов проблем. Ако не сте сигурни какво правите, по-добре не го ползвайте.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum