Unicontsoft

Дискусионни форуми
Няколко питанки

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jofcho



Регистриран на: 07 Ное 2008
Мнения: 13

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 11:36 am    Заглавие: Няколко питанки Отговорете с цитат

Здравейте,
Поради невъзможност от моя страна да пиша във форума до сега, използвах онлайн формата за контакти на страницата на Unicontsoft.
Ще си позволя да публикувам със леки съкращениян кореспонденцията със г-н Висулчев. Не мисля, че има нещо лично и секретно, и ще бъде само от полза на сегашни и бъдещи потребители на продукта. Ако господата сметнат това за некоректно и/или неправилно - моля, затрийте това писание.

jofcho написа:
Здравейте. Първо искам искрено да ви похваля за чудесния софтуер (Dreem Personal). За първи път попадам на БГ продукт, който е със собствени регионални настройки, независещи от текущите на системата!!! Занимавайки се на непрофесионално равнище с програмиране, винаги съм се чудил на всичките големи фирми творящи софтуер, издаващи указания как една точка или запетайка за десетичен разделител обърква работата на целия им продукт.
Случайно попаднах на Dreem (чичо Гугъл е голяма клюкарка) и ме зарадва интеграцията на склад, търговия, счетоводство. Основно ме интересува касовата част и най-вече печат на ордери. Забелязах синтактична грешка в документа на ПКО - горе вдясно е изписано "Приходен касов орЕдер". Имам и друго питане/молба - възможно ли е ордерите да се печатат на матричен принтер в неграфичен (не win) режим с цел подобряване скоростта на печат? Инсталирах драйвери на Generic/Text принтер (принтера е OKI ML3390 хардуерно кирилизиран) и когато пусна печат от ПКО/РКО формата се
печатат само точки, с изключение на цифрите...
Не знам, може би нова неграфична бланка за ПКО/РКО...
Освен това съм изключил отметката за пълна и нова страница с цел ефективно използване на безконечна хартия. Да, чудесно - ордера вече не е на цяла страница, но footer-a "Документи, Dreem Personal 1.5 RC3, 2003-2008 Unicontsoft" си стои най-отдолу на листа. Има ли вариант да е непосредствено след края на квитанцията за ПКО или РКО? (сега се сещам, ако се поиграе с дължината на листа в настройки на принтера..., ще трябва да се тества).

Поздрави и пожелания за успешна и плодотворна дейност!

ПС. Версията на продукта е 1.5 RC3 (2008.7.29) ПС2. Не успях да се
регистрирам във форума, за това пиша тук.


Владимир Висулчев написа:
Здравейте,

Потребител jofcho е активен вече, за да можете да задавате въпроси директно във форума.

Относно правописната грешка, тя е в базата данни и може да бъде коригирана през Номенклатури->Типове документи намерете ПКО и изтрийте (грешното) "Наименование при отпечатване". Така системата взима самото Наименование на типа документ при отпечатване. Ще бъде коригирано и при нас.

Относно текстовия печат на OKI-то, в този build текстовия печат на касови документи е леко сгрешен и не може да се направи нищо смислено. Иначе Dreem поддържа директно управление на матрични принтери (т. нар. Текстов печат), но той е скрит по подразбиране. За да го активирате в Средства->Настройки->Контейнер включете "Текстов изглед на справки". Така всяка справка вече има графичен, текстов и изглед данни.

Също така при отпечатване на документи във форма Избор преглед/печат на документи, панел Настройки можете да добавите изходна справка от тип "Текстов само" към закачения принтер OKI. Съответния тип документи трябва да има шаблони за текстово рендиране на справката и това е проблемът на касовите документи -- те нямат такива -- по-скоро не са им указани наличните шаблони, че стават и за текстов печат. Ще бъде оправено в следващия public build.


Нещо за footer-a? И кога ориентировъчно ще очакваме следващия Bild?
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 2:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Footer-а в Текстов изглед на справките не се "размножава" за всяка страница, а е само един в края на справката.

При текстов печат се разчита, че се печата на безконечна хартия и размера на страниците се настройва в брой редове и колони в самия принтер (чрез менюто на firmware-а му).

Ако не успеем да завършим тестовете до следващата седмица, по-следващата най-вероятно ще има public build.

cheers,
</wqw>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum