|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Кольо
|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2026 9:30 pm Заглавие: Как да издам фактура, на която се показва и друга валута, освен евро? |
|
|
Доста търсих в настройки как мога да издам валутна фактура, на която да се вижда и друга валута, освен еврото.
Виждам в ценови листи опция за превалутиране, но поддържа само няколко валути- долар, швейцарски франк, японска йена. На мен ми трябва понякога да се изписва и в унгарски, също понякога и в румънски пари, освен в евро.
И откъде е опцията да настроя валутния курс? Предполагам от номенклатури - валутни курсове.
Има ли възможност по време на създаване на док. продажба/фактура да се избере по кой валутен курс, ако имам повече от един създаден, съответно един за румънски и един за унгарски пари.
SG10 бланка при печат, това вече го разбрах.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2026 11:27 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
В реквизити на документи потърсене Валута и Курс. Няма друга особеност.
В Номенклатури » Валутни курсове можете да си въведете за деня курсовете от банката, с която работите и по този начин като избирате валута в документите системата автоматично ще Ви предлага въведения курс за деня.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2026 8:50 pm Заглавие: |
|
|
Видях откъде се добавят още валути. Добавих унгарски пари.
След това не ми се получават нещата.
Искам просто на фактура основната цена да е в евро, а допълнително да се изпише и в унгаркски пари.
като в самия док. за продажба от колонаа допълнителни сменя на унгарски пари, не ми дава пда завърша документ. пише че валутата на редовете е различна.
Като от номенклатури - ценови листи редактирам превалутиране да е в унгарски пари, а в самия док. продажба си е в евро на колона допълнителни, ми изписва на фактура основна валута евро и допълнително в лева. С бланка SG10 пък само в евро ги показва фактурите. |
|
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2026 12:59 pm Заглавие: |
|
|
> като в самия док. за продажба от колонаа допълнителни сменя на унгарски пари, не ми дава пда завърша документ. пише че валутата на редовете е различна.
В редовете на документа имате колони Валута и Курс. Направете валутата в редовете еднаква с валута на док. както сте я избрали в раздел Допълнителни на документа.
Най-лесно е *преди* да започнете да добавяте редове да смените валутата на документа. По този начин системата ще предлага новите редове, които добавяте, да са във форинти.
cheers,
</wqw> _________________
|
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2026 2:01 am Заглавие: |
|
|
Благодаря ви. Сега се получи.
Само валутният курс , който въведох, при това с днешна дата от "номенклатури4 - "валутни курсове не ми се попълва автоматично.
При нов док. за продажба винаги е 1 по подразбиране в раздел допълнителни и в колона "курс" на реда на продукта.
Интересно ми е настройката номенклатури - редакция на основна ценова листа - превалутиране какво прави? Изглежда програмата е настроена към днешна дата да превалутира само в лева и по фиксинга 1.95583 лева за евро. Аз първо там смених да превалутира на форинти със съответния валутен курс, но не ги изписва във форинти при фактуриране. |
|
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2026 11:16 am Заглавие: |
|
|
> Само валутният курс , който въведох, при това с днешна дата от "номенклатури4 - "валутни курсове не ми се попълва автоматично.
След като въведете валутен курс за деня трябва да създадете нов документ от списъка. Ако вече имате отворен документ не се обновяват курсовете т.е. показва ги такива каквите са били при отваряне на формата за редакция на документ.
> Интересно ми е настройката номенклатури - редакция на основна ценова листа - превалутиране какво прави?
Настройката се намира в група Ценообразуване, което подсказва че идеята на теза настройки е да се използват когато дадена ц.листа се генерира автоматично от системата на база на друга ц.листа или на база на последни доставни цени и т.н. При тази генерация може цените да се обърнат в друга валута автоматично. Например може от еврова основна ц.листа + даден процент да се генерира ц.листа във форинти по даден курс.
> Изглежда програмата е настроена към днешна дата да превалутира само в лева и по фиксинга 1.95583 лева за евро.
Да, левът се води чужда валута в системата, защото националната валута е евро. В списък Референтни номенклатури » Валути има колона Фиксиран курс, която за лева е попълнена на 0.51129188 (което е 1 делено на 1.95583). По този начин не се налага за всеки ден да се създава запис във Номенклатури » Валутни курсове за съответната валута, а се работи по фиксинг с нея. Това може да се настрои за всяка валута.
cheers,
</wqw> _________________
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|