Unicontsoft

Дискусионни форуми
Няколко въпроса относно Dreem Personal.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
doggy



Регистриран на: 03 Юли 2006
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Пон Юли 03, 2006 9:50 pm    Заглавие: Няколко въпроса относно Dreem Personal. Отговорете с цитат

Уважаеми УниконтСофт,
На първо място поздравления за продукта и възможността малките фирми в България да получат безплатен продукт за своето счетодовоство и склад.

Ето и моите няколко въпроса.
1. Когато реша да извърша продажба, но тя се плаща отсрочено виждам само възможността за в брой или по банков път но никъде не виждам отсрочено плащане или пък частично плащане.
2. Когато съм в Счетоводство и правя ПКО. Доста трудно се ориентирах, че сумата трябва да се въведе в цена. Не може ли направо да се въвеждаш в стойностното поле. Малко объркващо ми се вижда.
3. Консигнация не видях в програмата или може би има, но не знам къде да я търся.
4. Изключително бавно се извърва връзката със сървъра така например когато реша да съставя един документ било то фактура или някакъв друг времето до появата на екрана за въвеждане на документа е доста голямо и мисля, че при една голяма база данни ще има значително забавяне на работата на програмата.
5. Предвиждате ли да разработите и ТРЗ и ЛС към продукта си.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
pgbr
Петър Братов


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 160

МнениеПуснато на: Вто Юли 04, 2006 12:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1. Да, така е. Този реквизит оказва как ще бъде извършено плащането , а не дали е разсрочено и пр. Използва се за отпечатъка на фактурата. За момента няма реквизит във формата в който да се указва дали плащането е разсрочено или на вноски. Ако плащането е частично то можете да следите изплащането на документа по суми посредством филтъра на списъка с продажби (колона остатък) или наличните справки.

2. За плащанията в счетоводството: Когато се въвеждат само пари по сметики - те се записват в колоната количество. А когато се водят количества на продукти и материали - само тогава се изплозват колоните цена и мярка.

Специално за плащанията на ф-ри в счетоводтсвото - можете да използвате функционалността за автоматично генериране на плащане. Тя се намира във формата за Счетоводна статия, меню Средства, функция Генериране на плащане по ф-ра.

3. Консигнация има, и тя е доста гъвкаво реализирана. В документи за продажба имате възможност да издавате консигнационни докумнети от тип: ПЗК -Протокол за зареждане на консигнатор и ПВСК - Протокол за върната стока от консигнатор.

Разбира се предварително контрагента, който Ви е консигнатор трябва да бъде от тип консигнатор, при което системата автоматично го третира и като склад (води му се наличност по продукти и т.н.). След като консигнатора отчете продажби и му се издаде документ за продажба и след това ф-ра, не трябва да се забравя, че стоката трябва да бъде изписана от неговия склад, а не от централния (често срещана грешка).

4. За скоростта: постановката при по-големи организазии включва отделен SQL Server за базата данни. Бизнес логиката на приложението е релизирана изключително със записани процедури, които се рекомпилират при първоначално изпълнение. Забавянето, което сте забелязали обикновено е при първоначално достъпване на функциите. При повторно отваряне на списъци и форми се включва и системата за кеширане на данни, което допълнително ускорява работата.

В момента имаме реализирани пилотни проекти във фирми, които работят с повече от 20 работни станции в няколко отдалечени поделения и скоростта е на много добро ниво.

5. Подсистемата за ТРЗ и ЛС се разработват в момента.

--pgbr
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum