Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Daniela Ivanova
|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2012 8:42 am Заглавие: Празна РВП |
|
|
Здравейте!
Опитах се да направя РПВ за 2 лица за м. юни преди да е завършил, предварително :
1 - Самоосигуряващ се управител, пенсионер - само ЗО
2 - Лице, което е на граждански договор, пенсионер с ТЕЛК, което има и други доходи през месеца.
В Служители съм попълнила секции - основни, реквизити и списъци според това, което съм преценила, че е за конкретния случай от падащит списъци.
Но когато от РПВ избера нов справката е празна с нули. Опитах 3 пъти и сега имам 3 изтрити РПВ, които стоят като списък. Къде бъркам? Благодаря!
П.П.
Има ли проблем програмата да прави файловете за Декларация 1 и Декларация 6? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
acc Стефан Янков

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 4:15 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Програмата не отработва лицата назначени на Граждански договор т.е. за тях не може да се генерира РПВ. РПВ за Гр.дог.са направени като опция в програмата, но са в период на тестване. Предполагам, че до 1-2 седмици ще бъдат реализирани в нова версия на програмата, която ще можете да си изтеглите.
За самоосигуряващи се лица можете да направите РПВ. След като изберете периода и типа на РПВ е необходимо да се натисне бутона "Генериране". Намира се до бутона "Унищожен". Опитайте и пишете какво се е получило.
Няма проблем с експорта нан декл. 1 и 6
Приятен ден! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniela Ivanova
|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2012 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за намесата!
Получи се рекапитулация само със самоосигуряващото се лице, но може би след като натиснах бутон "Създаване на редове", до тогава не беше активен бутон "Генериране".
Специално за декларация обр.1 има някои промени в колоните, в някои вече не се изисква да се прави записване, пример са адрес и пощенскки код.
За декл.6 не мога да направя експорт, т.к. нямам лица за които да я ползвам и не мога да преценя до колко е безпроблемна. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniela Ivanova
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 7:32 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Искам да инсталирам новата версия и направих архив според указанията. Когато свалих новата версия 2012.5.29 /в момента съм с 2012.3.13/ при започване на инсталирането се получава съобщение за грешка 7 zip Can not create temp folder archve.
1. Как да обновя програмата?
От доста време разглреждам програмата и не мога дори една фактура да осчетоводя. Фирмата е новорегистрирана /малко след това се регистрира и по ЗДДС/ и се занимава с търговия. Има си складова програма и програма за фактуриране. Трябва ми софтуер са счетоводство, където да осчетоводявам банкови извлечения, фактури, заплати и т.н. До колкото разбирам няма да ми трябва търговската система, а само счетоводство.
2. Фактура за гориво на ст-ст 50 лв. от дата 09.06., която искам да не влиза в дневника по ДДС, защото е преди датата на регистрацията, но да е разход на фирмата. До сега опитите ми да я осчетоводя са неуспешни, сметките ги има в оборотката, но сумите са нулеви, защото в самата статия няма сума.
Операцията е 601/401 50 лв.
Явно бъркам с принципа на работа на програмата, защото водещата сметка е 401 няма сума, няма сума и в дебита. Моля, кажете ми стъпка по стъпка какво да направя.
Благодоря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 9:41 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
1. Най-вероятно нямате свободно пространство на диска.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pgbr Петър Братов

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 10:29 am Заглавие: Привет |
|
|
За осчетоводяването на фактурата, въведете сумата в колона "Количесто" в редовете на статията |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniela Ivanova
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 4:33 pm Заглавие: |
|
|
pgbr, получи се най-накрая коректно осчетоводяване. Но защо трябва да ползвам такова подробно записване за гориво, мисля че няма да ми е необходимо всеки път да попълвам единична цена, литри...
wqw, а място на диска има, явно е друг проблема при мен.
Преди малко опитах отново и се получи инсталацията, но версията е 2012.6.8 - това ли е последната версия? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 5:33 pm Заглавие: |
|
|
Daniela Ivanova написа: | Преди малко опитах отново и се получи инсталацията, но версията е 2012.6.8 - това ли е последната версия? |
Последната официална версия е налична тук. Взели сте неофициална версия от тук, която е възможно да има проблемни места, защото не е тествана.
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniela Ivanova
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 5:50 pm Заглавие: |
|
|
О, няма как да съм стигнала до тези директории... на неофициални версии или файлове
И точто, от където трябва изеглих вече няколко копия на програмата и при стартиране грешката се повторя.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniela Ivanova
|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2012 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Изтеглих я, но сега ми казва, че друга версия вече е инсталирана и инсталацията на тази версия не може да продължи. За конфигурация или премахване на съществуващата версия да се ползва Прибави/Премахни Програми от контролния панел.
Да го направя ли, просто да премахна съществуващата програма и да започна отначало...
И къде може да е операция №1, не я намирам с филтъра? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2012 6:45 pm Заглавие: |
|
|
Това означава, че имате инсталирана по-нова версия на Dreem Personal.
Какво точно се опитвате да направите? Работи ли инсталираната версия на Dreem Personal или има проблем с нея?
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
Daniela Ivanova
|