Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
eta
|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2014 2:04 pm Заглавие: Валутен курс в начално салдо на валутна сметка |
|
|
Здравейте,
1. При въвеждане на начално салдо на новоткрита еврова с-ка ми излиза курс 0. Въвела съм валутния курс на банката в номенклатури. Виждам и евровата с-ка в БИ. Как да се появи курс 1.95583 в БИ.
2. Възможно ли е при осчетоводяването 4112 да е в евро, а 701 в лева. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2014 2:28 pm Заглавие: Re: Валутен курс в начално салдо на валутна сметка |
|
|
Здравейте,
eta написа: | 1. При въвеждане на начално салдо на новоткрита еврова с-ка ми излиза курс 0. Въвела съм валутния курс на банката в номенклатури. Виждам и евровата с-ка в БИ. Как да се появи курс 1.95583 в БИ. |
За какво Ви е курс в НС? Този средно-претеглен курс се използва само при разход на валута в редовете на БИ. Началното салдо се третира като приход и не е проблем да е 0 курса.
eta написа: | 2. Възможно ли е при осчетоводяването 4112 да е в евро, а 701 в лева. |
При осчетоводяване на фактури във автоматичния осчетоводител за водещата сметка можете да изберете валута на вземането, така че да стане 4112 за документи в EUR.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
eta
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2014 9:25 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Проблемът е, че при въвеждане на разход на валута, курсът остава 0 и по този начин приспаднатата сума е в лева, а не в евро. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2014 9:57 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Първо въведете НС на сметката, за да може да изчисли средно-претеглен курс за втория документ.
Във втория документ вече можете да направите разход във валута по този курс.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|