|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
anjelina
|
Пуснато на: Сря Яну 22, 2014 11:00 pm Заглавие: [Решен] Проблем с осчетоводяване на сумите от сметка "Р |
|
|
Здравейте,
В процес на настройка на програмата съм и не мога да осчетоводя правилно сметка 492. При въвеждане на ПКО за сума 1000, автоматичния счетоводител ми го осчетоводява в първата сметка(10), или докато сменях възможностите Водеща/Кореспондираща успя да осчетоводи на правилната сметка, но сега Синтетичната ведомост показваще сумата в Дебит, вместо в Кредит...
Помагайте моля
Мился, че правя някоя дребна гршка и не мога да намеря подобно питане във форума
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pgbr Петър Братов

|
Пуснато на: Чет Яну 23, 2014 11:27 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Осчетоводяването на касови ордери в системата зависи от 4 параметъра:
1. Каса
2. Основание за плащане
3. Валута
4. Приход или разход на касата.
Последния параметър се определя в зависимост от това, дали осчетоводявате ПКО или РКО
При настройване в автоматичния осчетоводител касата се обрързва със съответна сметка, като дефиницията се прави от тип "Водеща сметка".
Например : Тип док.:ПКО, Тип: Водеща сметка; Основание за плащане остава празно; Сметка:501, Каса: Каса1; Валутата остава празна.
По този начи указвата на системата че всички ПКО-та издадети в каса 1 ще се осчетоводяват в 501-ва сметка.
За да настроите кореспонеднциите на статията трябва да укажете сумата за всяко основание за плащане в коя сметка отива.
Например:
Тип док: ПКО; Тип: Кореспонденции; Основание за плащане: Приходи от продажби; Сметкка: 411; Каса остава празна; Валута: BGN
Тази дефиниция указва на системата, че при посоченото уснование, ако плащането е във BGN кореспондецията в касови ордер ще се осчетоводи на 411 сметка.
Атачнал съм и файл, в който е показано как се настройва протокол за прихващане в касата.
Поздрави
\\PGBR
Описание: |
|
Размер: |
49.66 KB |
Преглеждания: |
11043 път(и) |

|
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
anjelina
|
Пуснато на: Съб Яну 25, 2014 10:44 am Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви,
Успях да настроя най накрая системата. Задължена съм и за бързия отговор
Сега се боря с валутната сметка, но ката закъсам напълно ще пиша пак.
Поздрави
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|