Unicontsoft

Дискусионни форуми
[Решен] проблем с цените на стоките при приключване на ф. пр

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
desmar



Регистриран на: 03 Дек 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Сря Дек 04, 2013 2:36 pm    Заглавие: [Решен] проблем с цените на стоките при приключване на ф. пр Отговорете с цитат

Здравейте, скоро имахме проблем с базата, който благодарение на вас бе отстранен. След преинсталирането на системата (ползваме безплатна версия на 1 потребител Dreem 15 Personal) обаче, при приключване на някои документи от Продажба базата започна да дава следния проблем:
Въвеждаме ред от продажба със стока:
1. продукт - ед. цена - 0.68 , при приключване на документа системата сама си го приключва на 0.6833333 и така трупа от закръглявания над въведената стойност.

Нямаме въведени ценови листи - единичните цени се въвеждат ръчно. В модула с номенклатурите на продуктите всичко е на 0.00.
Странното е, че този проблем не се появява на всеки ред, а също и ако цената завършва на 5 например, няма проблем. При въведени нови продукти, отново се появява.

Благодаря предварително. Д.Маринова
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1892
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 04, 2013 4:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

По подразбиране Dreem Personal работи с т.нар. ритейл продажби т.е. цените в редовете са с ДДС и общата стойност на документа с ДДС е водеща. Т.е. сумата на количество по цена с ДДС на всички редове е равна на общата стойност на документа с ДДС. Разликата, която виждате е от т.нар. реимбурсмент на цени без ДДС, което се прави за да се равни данъчна основа на продажбата (която трябва да е обща стойност на документ с ДДС минус самия данък).

Ако искате да работите с водещи цени без ДДС (т.нар. business-2-business продажби) в самата продажба изключете опцията в меню Средства | Ритейл цени на документ или от лентата с инструменти използвайте бутона като пазарска кошница (4-ти отдясно). При този тип продажби водеща е данъчната основа, която се смята като сума на количество по цена без ДДС от редовете, след което се начислява ДДС въху цялата данъчна основа на документа за да се получи обща стойност с ДДС на документа. При тази схема на работа е възможно да продадете два продукта за по 75 ст. с ДДС и да получите обща стойност на документа с ДДС от 1.49 лв. Просто водещи са цените без ДДС.

Ако принципно няма да продавате на крайни клиенти, можете в Референтни номенклатури | Типове ценови листи за Основна ценова листа да махнете отметката в колона Ритейл цени. Така новите продажби на всички контрагенти, с които работите по тази ценова листа няма да са ритейл по подразбиране.

Между другото, в редовете на продажбата можете с десен бутон да щракнете на заглавиета на някоя колона и от контекстното меню да изберете опция Изглед на списък... (Shift+F12) за да покажете скрити колони за цени с ДДС като Крайна цена с ДДС и ТО и много други.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
desmar



Регистриран на: 03 Дек 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Сря Дек 04, 2013 8:30 pm    Заглавие: проблема - решен Отговорете с цитат

Здравейте,
Изключих бутона с кошничката за автоматичното равняване и проблема е решен. Благодаря много за бързото му разрешаване. Перфектни сте.

Д.Маринова
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum