|
|
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mkanchev
|
Пуснато на: Чет Юни 13, 2013 10:53 am Заглавие: [Решен] ПРОБЛЕМ С ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД КЪМ ДЗПО |
|
|
Здравейте,
Наложи ми се да назнача служител 1 ва категория труд , за който се дължи 12 % вноска за професионален пенсионен фонд , САМО ЗА СМЕТКА на осигурителя (чл. 157, ал. 5 КСО).
В "редакция на служител" , "списъци", ДЗПО избирам "ДЗПО в ПФ първа категория..".
Когато разпечатвам ведомост за заплати обаче, тези 12 % се разпределят и на осигурения и на осигурителя (както при УПФ). А не трябва да е така. Цялата вноска от 12 % трябва да е изцяло за сметка на
ОСИГУРИТЕЛЯ.
Така се обърква заплатата на работника.
Пробвах и друго. В "редакция на служител" , "списъци", ДЗПО въобще не избирам "ДЗПО в ПФ първа категория..". Тогава заплатата на служителя е точна, но в рекапитулацията не ми излиза въобще 12 % - професионален пенсионен фонд.
Има ли решение проблема ми ? Предварително благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ross Росен Илиев
|
Пуснато на: Чет Юни 13, 2013 2:34 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
мисля, че има Направете следните настройки:
1.В Номенклатури - Референтни номенклатури - ТРЗ избирате Процент на осигуровки. Сортирате по видове осигуровки.
За "ДЗПО в ПФ" трябва да се зададе 0% за служителя и 100% за работодателя.
2. В номенклатури - референтни номенклатури - ТРЗ - Осигуровки за редовете ДЗПО в ПФ , колона от декл.1 изберете 25
Имайте предвид, че всеки вид осигуровка може да се настройва за дадена година, в случай че има промяна. Важно е при служителя да изберете осигуровките му за съответната година.
С тези настройки би трябвало да работи. Ще качим настройките в следващия build. |
|
Върнете се в началото |
|
|
mkanchev
|
Пуснато на: Сря Юни 19, 2013 11:26 am Заглавие: |
|
|
Много благодаря. Стана без проблем. За всичко сте помислили. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|