Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nelkata5
|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 3:35 pm Заглавие: ПРОБЛЕМ С ТРЗ |
|
|
Някъде бъркам, но незнам къде и как. Предполагам, че е в настройките но пък според мен всичко съм направила.Отивам на ТРЗ-Служители и въвеждам служителя като преминавам през основни-реквизити и списъци.Като в моследното съм въвела мин.осиг.праг за 2011 г. - 420 лв.-за самоосигуряващия се.о като отида РПВ за самоосигур.ми липсва праг на осигур. а за другите служители ми дава грешен на ДОО - дава ми лична вноска 9,7. Моля Ви кажете къде бъркам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
acc Стефан Янков

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 5:09 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте!
- За самоосигуряващо се лице:
1. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Минимален осигурителен праг трябва да въведете минимален и максимален осигур.праг за самоосигур.се лица, като номер на ред се посочва 9999.
2. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Вид осигурен трябва да въведете за самоосигуряващи се лица код 12
3. При въвеждането на данните за самоосигур.се лице в основн. реквизити се въвежда (избира) вид осигурен - 12 и Самоосигуряващо се лице - ДА, а в списъци се посочва МОП за самоосигур.се лица за съответната година, както и вноските за ДОО (в зависимост от това дали се осигурява само за фонд пенсии или за всички осигур.случаи и от датата на раждане), ДЗПО ( в зависимост от това дали има или мяна вноски за ДЗПО) и ЗО.
- За грешния процент ДОО - проверете избраните вноски за ДОО в списъци. Различни са за родените преди 01.01.1960г и за родените след 31.12.1959г. 9.7% е ДОО за родените преди 01.01.1960г.
Пишете, ако имате още въпроси или ако има още проблеми!
Приятна вечер! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nelkata5
|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 5:48 pm Заглавие: ПРОБЛЕМИ С ТРЗ |
|
|
Всичко е така направено самоосигур.е пенсионер в РПВ излиза 8 но не излиза 420 лв. И 33,60 зов иначе другите неща се оправиха но с този проблем не мога да пусна данни за НОИ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
megi030686
|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2014 9:44 pm Заглавие: |
|
|
acc написа: | Здравейте!
- За самоосигуряващо се лице:
1. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Минимален осигурителен праг трябва да въведете минимален и максимален осигур.праг за самоосигур.се лица, като номер на ред се посочва 9999.
2. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Вид осигурен трябва да въведете за самоосигуряващи се лица код 12
3. При въвеждането на данните за самоосигур.се лице в основн. реквизити се въвежда (избира) вид осигурен - 12 и Самоосигуряващо се лице - ДА, а в списъци се посочва МОП за самоосигур.се лица за съответната година, както и вноските за ДОО (в зависимост от това дали се осигурява само за фонд пенсии или за всички осигур.случаи и от датата на раждане), ДЗПО ( в зависимост от това дали има или мяна вноски за ДЗПО) и ЗО.
- За грешния процент ДОО - проверете избраните вноски за ДОО в списъци. Различни са за родените преди 01.01.1960г и за родените след 31.12.1959г. 9.7% е ДОО за родените преди 01.01.1960г.
Пишете, ако имате още въпроси или ако има още проблеми!
Приятна вечер! |
Направила съм всички настройки, но Д1 е празна. Сигурно пропускам някоя стъпка. Не намирам опция за изчисляване/начисляване на РЗ. Моля ако някой може да ми помогне да се включи |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|