|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
CHefo
|
Пуснато на: Чет Юли 09, 2009 12:54 pm Заглавие: Проформа и справки |
|
|
Здравейте,
Издал съм проформа с програмат и след като клиента преведе аванса, муиздавам фактура за този аванс. По принцип уж съм ги свъразл като документ (проформата и продажбата), но при справките (подажби/фактури в търговската система) ми излиза на места салдо по фактури двойно по-голямо, а в салдо по продажби точната сума и при хронология на авансите ги изписват и Проформата и фактурата (от където идва двойната сума по фактури). Интересуваме какъв е статуса на проформа фактурата в програмата? И нали не се получава двойно фактуриране при тази процедура? И при въвеждането на БИ или РКО като данъчен документ съм дал проформата, а като свързан докумет съм документ фактурата (понеже тя е издадена в последствие), или правилното функциониране е достатъчно само вразката между БИ (съответно РКО) и единия от документите - проформа или фактура.
И още един въпрос - при справката "Вземания и задължения по падежи", червените редове означават ли нещо друго освен просрочване нападежа.
Благодаря за Вашия отговор предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Admin Иван Братов

|
Пуснато на: Чет Юли 09, 2009 5:14 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
1. Проформата не формира задължение на клиента в Търговската система и Счетоводството.
2. Документа за продажба формира задължение на клиента в Търговската система.
3. Фактурата формира задължение на клиента в счетоводството (след като е осчетоводена).
При тази ситуация, ако съм разбрал правилно Проформата формира задължение. Това може да се случи само ако типа Документ Проформа фактура е в групата на Данъчните документи.
В Номенклатура >> Типове документи можете да проверите в коя група е типа документ - Проформа Фактура и съответно да го преместите в група Оферти, за да отстраним проблема в бъдеще. Преместването се осъществява чрез влачене с мишката.
За да оправим съответния документ, аз бих унищожил Проформата, а плащането бих го свързал от стараната на данъчния документ - Фактурата, а от страната на свързан документ - Продажбата.
п.п.
Ако искате Проформа фактурите да формират задължение на клиента в Търговската система, бих вкарал настройка, така че при печат на продажба, системата да я отпечатва със заглавие Проформа Фактура. По този начин пускам в системата Продажби, а тя ги печата като Проформи.
Това може да бъде настроено през Номенклатури >> Типове документи. На реда на Продажба-Документ за продажба в колона Наименование при отпечатване. _________________ Отдел за работа с клиенти
Unicontsoft, Sofia, Bulgaria
http://www.unicontsoft.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Юли 09, 2009 5:34 pm Заглавие: |
|
|
Потвърждавам, че в празна база на Dreem Personal тип документ Проформа неправилно е оставен в група Данъчни документи за продажба и формира задължение по данъчни документи.
В празната база на новите реализации този тип док. вече ще идва в коректната група Оферти. За съществуващите бази през Номенклатури->Типове документи типът документ може да се премести с drag-n-drop в коректната група документи.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|