|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Кольо
|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2026 11:30 am Заглавие: При разходен складов документ цената се занулява сама |
|
|
Добър ден,
Искам като съм върнал пари на клиент чрез паричен превод по куриер да ги осчетоводя правилно в складовата програма. Как е най правилно да се направи. Аз се сещам само за разходен складов докувнт, все пак този разход на фирмата не е покупка.
При разходен складов документ цената се занулява сама.
Въвел съм 17 евро и сама става нула евро.
И мекара всеки път да сменям от левове в евро, а би трябвало по подразбиране да е евро, също както при док покупка и док. продажба.
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2026 11:46 am Заглавие: |
|
|
Складови документи съставяте само когато има движение в някой от складовете Ви.
Когато взимате или връщате пари на клиенти издавате документи за продажба -- продажби или кредитни документи. Разчети по клиенти водите на база документи за продажба/кредитни документи -- т.е. водите на кой какво сте дали, кой какво Ви е платил и кой какво Ви дължи.
В случая като връщате пари на клиент издавате кредитен документ по предишна продажба (по която сте му взели парите).
С плащания в касата закривате задълженията на клиентите. Например някой клиент има продажба за 1000 € т.е. по разчети продажби той се води че Ви дължи 1000 €. В даден момент плаща 400 € през касата т.е. вече по продажби Ви дължи 600 € защото 400 € от вземанията му са закрити с ПКО. Практически за всеки клиент системата води към дадена дата колко му е задължението и колко е платил. Разликата между двете трябва да си я търсите от клиента, тя е очакван бъдещ приход за фирмата.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|