Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Кольо
|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2025 10:08 pm Заглавие: Няма го полето за допълнително име на продукт |
|
|
Здравейте,
В предишни версии на Dreem personal, в колона "допълнителни" на всеки продукт имаше поле за допълнително име.
Аз лично ползвам това поле при почти всяка продажба и не мога без него. сега върнах старата версия на програмата.
При документ за продажба и избор на продукт, горе вляво има поле за име на продукта. Като въведа допълнително име и ми се визуалицират по-детайлно продуктите. Беше много удобно. защото по фактура имам еднакви имена на продукти, например пистолет за пирони. Само че искам да си ги разграничавам и по модел, и по други детайли. модел и други де4тайли и таканататък, не може всичко да се пише в полето за "име на продукта" по фактура.
И ги разграничавах по допълнително име.
Сега го няма това поле, или поне аз не го намирам къде е преместено
А в същото време от меню продукти и материали -> изглед списък, "допълнително име" продължава да стой. Не разбирам. Вижте снимката горе вдясно.
Много моля да върнете допълнително име на продукт или в краен случай да ми напишете как да го заместя?
Тоест при избор на продукт да въведа в полето "име", оградено в оранжево и да ми излезе. Пробвах с друг реквизит от "допълнителни" на продукт, но не става. като изпша име на продукта не излизат.
Описание: |
|
Размер: |
690.31 KB |
Преглеждания: |
19963 път(и) |

|
|
435.38 KB |
19963 път(и) |

|
|
741.2 KB |
19964 път(и) |

|
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2025 10:42 pm Заглавие: |
|
|
Тъй като полето за допълнително име на продукт го няма вече в колона допълнителни на продуктите, та дори не мога да редактирам допълнителните имена, които вече съм въвел. А в "изглед списък" на продукти продължава да стой "допълнително име"
Допълнително име е незаменима част от ползването на програмата за мен.
Надявам се просто да е забравено да се сложи в новата версия и много моля да го върнете.
Друг е въпросът защо при избор на продукт полето за име "оградено в оранжево горе вляво" е станало толкова тясно.
Поздрави.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2025 12:50 am Заглавие: |
|
|
Реквизит Допълнително име съдържа превод на реквизит Име на чужд език. В последните реализации можете да щракнете с десен бутон на мишката в поле Име и в контекстното меню има опция Преведи... (Ctrl+M), от където можете да преведете текстовите реквизити на номенклатурата на англ. език.
Принципно в системата не може да има два продукта с едно и също име. Ако искате да имате два пистолета за пирони можете да въведете доп. информация в квадратни скоби отзад. Например Пистолет [метален] и Пистолет [пластмасов] ще се отпечатват на фактурата и двата само като Пистолет без допълнителната информация отзад.
Може би това е по-удобно от това да ползвате англ. наименование за информация като доп. информация седи директно в името, като така по съдържанието ѝ вече може да се търси в бързия филтър по Име.
cheers,
</wqw>
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2025 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Да, може така с превод да се използва.
А защо не и двете? Както беше преди, с поле допълнително име, и с превод. Трябва човек да знае че ако кликне с десен клик на името на продукта ще се появи превод и може така да се ползва. Беше съвсем видно преди.
Премахването на реквизит "допълнително име" от колона "допълнителни" на продукт не е стъпка напред, поне за мен
В тази колона "допълнителни" какви ли не други реквиити си стоят в последната версия, като амбалаж и т.н. Да се търси продукт в полето за име по допълнително име е много важна функционалност.
Да, в програмата не може да има две продукта с еднакво име. Точно затова.
И това с допълнителнта информация в квадратни скоби след името на продукта може да не визуализира при фактуриране, обаче се визуализира при оборотна ведомост и други справки. Пробвах с интервал и без интервал между квадратните скоби и допълнителната информация.
Аз понеже като допълнително име или допълнителна информация пиша доста подробно отличителните особености на продуктите, модули, цветове за да си отличавам един от друг продуктите. И тази оборотна ведомост или друга справка не е редно да съдържа 10 думи моя си информация за продукта, ако се дава на институция, мисля си аз.
Просто много моля да помислите при следваща реализация да върнете и допълнителното име, освен превода.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2025 12:46 pm Заглавие: |
|
|
Доколкото разбирам Вие записвате неструктурна информация за продукта вместо в Забележка в реквизит Допълнително име само за да можете да търсите по тази информация в списъка с продукти през име? Може би в такъв случай е добра идея да добавим търсене по Забележка, както в момента има такава опция в списъци с документи.
Принципно ако в момента обзавеждате допълнително име през превод, то в списъка с продукти все още може да се търси по чуждоезичното наименование през бързия филтър по име както е било преди.
Друг вариант е да направим търсене по забележка да се случва през бързия филтър по име без да добавяме отделно поле за търсене по забележка, макар че това звучи доста екзотично като поведение на системата.
cheers,
</wqw>
|
Върнете се в началото |
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2025 5:43 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте отново,
Търсене по забележка да се случва чрез добавяне на още един филтър "забележка" също е добра идея, като допълнителна опция.
Да се върне "допълнително име" на мен ми звучи по правилно, но не решавам аз. С или без новата промяна за търсене чрез превод.
Не намерих такъв реквизит "забележка" нито в колона основни, нито в допълнителни на продуктите.
При всички положения при склад с твърде много продукти трябва да има филтри за търсене по име, както е сега. Превода също върши работа, но доста по -очевидно е с полето за "допълнително име". Така че много моля това нещо да остане и да ме уведомите, ако ще има промени по предложенията.
Поздрав.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2025 6:23 pm Заглавие: |
|
|
Кольо написа: | Не намерих такъв реквизит "забележка" нито в колона основни, нито в допълнителни на продуктите |
Реквизитът за забележка се намира във втория панел Допълнителни, вдясно има сравнително голямо текстово поле. По този начин е във всички документи и номенклатури в системата.
По-скоро обмисляме да добавим бърз филтър за търсене специално по текста на забележка във всички списъци с номенклатури (в списъци с документи вече е направено).
Няма начин да върнем реквизит Доп. име специално за да прекратим объркването потребителите да пишат в него текстове, които е удачно да влязат в забележка на номенклатурата/документа.
cheers,
</wqw>
|
Върнете се в началото |
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2025 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Да, вдясно "забележка" ми е била пред очита, а аз вляво не редовете търся.
Ами добре, ще чакаме да се добави още един филтър.
Търсенето на продукти чрез бърз филтър "име" чрез превод (многоезичност) поне се надяваме да остане. След като е премахнат ред "допълнително име" и сега това се достъпва с десен клик върху името на продукта.
Че програмата е супер няма спор.
Всичко хубаво.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2025 9:40 am Заглавие: |
|
|
Да, както по-горе писах принципно ако в момента обзавеждате допълнително име през превод, то в списъка с продукти все още може да се търси по чуждоезичното наименование през бързия филтър по име както е било преди.
|
Върнете се в началото |
|
 |
|