Unicontsoft

Дискусионни форуми
Невъзможно изтриване на продукт

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Кольо



Регистриран на: 08 Фев 2017
Мнения: 107

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2020 10:16 pm    Заглавие: Невъзможно изтриване на продукт Отговорете с цитат

Здравейте,
Искам някои неактивни и ненужни отдавна продукти от номенклатура "Продукти и материали" да ги изтрия. Става въпрос за Дрийм пърсънъл. В момента са "неактивен продукт". но при една проверка предпочитам да ги няма изобщо. Кликвам на "изтрии", но ми изписва "Грешка при изтриване на избрания запис. Отказана модификация заради съществуващи връзки от таблица с редове на 'Документи за покупка'".
Не е редно да ги бракувам според мен. Защото тези продукти може да съм ги продал вече, но да съм забравил и в Дрийм да ги продам. И така хем съм платил ДДС при продажба, хем сега с протокола за брак данъчният кредит, който съм ползвал трябва да го връщам и на практика им плащам ДДС в/у цялата цена, без да ползвам данъчен кредит. Или пък доставчикът е дал по-малко реални бройки от на фактура. При 500 броя от артикул, купени от нас не ги броя един по един дали найстина са точно толкова и въвеждам в Дрийм 500 купени.
Другото, което ми прави проблем е че оборотната ведомост на складове, която всеки месец разпечатвам се получава твърде обемиста. Най-вече заради многото партиди на продуктите. Някои партиди отдавна са с количество нула, но продължава да ги изписва на отделен ред всички партиди. Има продукти с по над 10 партиди. Има ли начин да изтрия старите партиди? Или като дойде новата партида в док. покупка да има опция да избера някоя стара и изчерпана партида, за да не създавам нова. Сега за избор на партида се визуализира само партида с налично количество. За съжаление се налага да им слагам партиди, понеже покупната цена на един и същи продукт понякога е различна и без партиди в справката за маржа усреднява покупната цена на продукта. Think
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 02, 2020 12:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Когато се опитате да изтриете неактивен продукт системата казва в кой тип документи има връзки към този продукт. Трябва да намерите всички документи от този тип, в които се използва продукта и да изтриете реда на който се цитира продукта. Няма начин да се изтрие продукт, който се цитира в документ от системата.

Относно нулевите партиди, пробвайте във филтъра на справката да изберете Само с обороти или Само с крайни салда във реквизит Тип, защото по подразбиране там е избрано Всички и връща пълната информация.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum