Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
jsystems
|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2017 3:20 pm Заглавие: бъг в новата версия? |
|
|
Здравейте, след инсталацията на новата версия 2017.1.24 системата не генерира коректно записване на протокол за покупка при ВОП. Все пак не съм сигурен да не би случайно аз да съм направил някаква грешка при настройването на автоматичния счетоводител, която да води до този проблем. Възможно ли е да деинсталирам новата версия, да инсталирам старата, да видя дали ВОП протоколите ще работят отново и да импортирам базата данни в старата версия за да не загубя направените досега записи? Благодаря!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2017 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
В последната реализация мисля че ВОП вече са в лв. а не във валутата на покупката. От тук може да идва проблем с настройките на осчетоводителя.
Принципно е възможно да работите с нова версия на базата през стара реализация на системата, но по-често новите реализации не са обратно-съвместими. При такава ситуация системата започва да се оплаква, че нещо не може да разбере като резултат от заявка към базата.
cheers,
</wqw>
p.s. Ние не разработваме скиптове за връщане на базата към стара версия (вървим само напред) -- това би било двойна работа за нас.
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jsystems
|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2017 6:02 pm Заглавие: |
|
|
wqw написа: | Здравейте,
В последната реализация мисля че ВОП вече са в лв. а не във валутата на покупката. От тук може да идва проблем с настройките на осчетоводителя.
Принципно е възможно да работите с нова версия на базата през стара реализация на системата, но по-често новите реализации не са обратно-съвместими. При такава ситуация системата започва да се оплаква, че нещо не може да разбере като резултат от заявка към базата.
cheers,
</wqw>
p.s. Ние не разработваме скиптове за връщане на базата към стара версия (вървим само напред) -- това би било двойна работа за нас. |
Благодаря, а каква трябва да бъде новата настройка на осчетоводителя? Прикачвам стар и нов протокол - различават се във валутата и във водещата сметка.
Описание: |
|
Размер: |
205.04 KB |
Преглеждания: |
13671 път(и) |

|
Описание: |
|
Размер: |
202.91 KB |
Преглеждания: |
13671 път(и) |

|
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2017 5:27 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
В автоматичния осчетоводител влезте в настройки на покупки и дублирайте реда за протоколи като изберете валута EUR
В следващата реализация ще можете да махнете валутата на реда за да работи настройката за покупки в произволна валута.
cheers,
</wqw>
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|