Unicontsoft

Дискусионни форуми
Започване наново

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nedko83



Регистриран на: 18 Ное 2008
Мнения: 6

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 7:42 pm    Заглавие: Започване наново Отговорете с цитат

Здравейте, имам няколко въпроса свързани с използването на програмата.Преди време я инсталирах и започнах работа с нея, но не въвеждахме документацията навреме и други пропуски ни накара да започнем работа наново (начисто) с нея. Направихме нова ревизия, която трябва да вкараме, но тъй като искаме да бъде нечисто, без да си кореспондира с другата (досегашна информация) как може да я въведем (ревизията) и да бъде по такъв начин, че да не въвеждане наново продуктите и конрагентите? И когато дадена стока има промяна в цената, на която я продаваме/купуваме, как може да се отрази това в програмата за да можем да знаем какви количества имаме останали на старата цена след извършени покупки/продажби?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 8:30 pm    Заглавие: Re: Започване наново Отговорете с цитат

nedko83 написа:
Здравейте, имам няколко въпроса свързани с използването на програмата.Преди време я инсталирах и започнах работа с нея, но не въвеждахме документацията навреме и други пропуски ни накара да започнем работа наново (начисто) с нея.

Здравейте,

Обикновено това се прави като се възстанови архив на празна база данни, който се намира в C:\Program Files\Dreem Personal 1.5\Backup файлът е Dreem15_Personal.BAK. Ако го нямате тям можете да го свалите от тук.

Друг вариант е да деинсталирате Dreem и при повторното инсталиране да укажете, че желаете нова празна база.

nedko83 написа:
Направихме нова ревизия, която трябва да вкараме, но тъй като искаме да бъде нечисто, без да си кореспондира с другата (досегашна информация) как може да я въведем (ревизията) и да бъде по такъв начин, че да не въвеждане наново продуктите и конрагентите?

Не се сещам как това може да стане безболезнено. В системата не могат да се трият документи. Единствения вариант е да ви прелеем номенклатурите в празна база "наръка", т.е. да изпълним скриптове, но трябва да я "оперираме" при нас.

nedko83 написа:
И когато дадена стока има промяна в цената, на която я продаваме/купуваме, как може да се отрази това в програмата за да можем да знаем какви количества имаме останали на старата цена след извършени покупки/продажби?

Това се нарича "партидно водене" на стоката. За целта в момента в който я купувате трябва да укажете партида на продукта. Можете да покажете колона Партида в редовете на документ за покупка, колоната позволява да се пише свободен текст. Във вашия случай "препишете" цената във партидата. Така ще знаете наличностите на стоките във всяка доставна цена. При продажбите обаче става доста неудобно защото също ще трябва да указвате партида. Ако отпечатате Продажба/ФПрод със скин с партиди клиента ще види доставните цени и т.н.

В крайна сметка според мен не си струва усилието и може би е по-добре да правите отделни продукти ако са на различни цени.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum