| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
phn Пламен Николов

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2026 11:25 am Заглавие: Годишни очети |
|
|
| Цитат: | | Не ми стана ясно, как точно се визуализират ( с числа) заложените формули в Бланаса и ОПР. |
С клавиш F6 е бързият отговор.
В контекстното меню (десен клик) има опция за това в секция [Отчет].
| Цитат: | | Мога ли да правя междинни баланси за текущата 2026, в случая към 31.03.2026 примерно, използвайки дадените шаблони? |
Да. Във всеки отчет има филтър от дата до дата. Секция [Основни]на очета. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
new bookkeeper
|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2026 11:34 am Заглавие: Re: Годишни очети |
|
|
| phn написа: | | Цитат: | | Не ми стана ясно, как точно се визуализират ( с числа) заложените формули в Бланаса и ОПР. |
С клавиш F6 е бързият отговор.
В контекстното меню (десен клик) има опция за това в секция [Отчет].
| Цитат: | | Мога ли да правя междинни баланси за текущата 2026, в случая към 31.03.2026 примерно, използвайки дадените шаблони? |
Да. Във всеки отчет има филтър от дата до дата. Секция [Основни]на очета. |
Благодаря за отговорите, задала съм периода и виждам с десен клавиш, че има визуализация
с F6+ shift , но остават само формулите, без числа.
Не знам какво пропускам |
|
|
 |
phn Пламен Николов

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2026 1:00 pm Заглавие: Годишни очети |
|
|
| Предполагам, че пропускате "Прекалкулиране" - F9 |
|
|
 |
new bookkeeper
|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2026 1:40 pm Заглавие: |
|
|
И това правих, даже "рестартирах" програмата за всеки случай.
Нещо видно не правя, но не знам какво. |
|
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2026 3:33 pm Заглавие: |
|
|
| new bookkeeper написа: | Май не попитах добре по-горе.
Мога ли да правя междинни баланси за текущата 2026, в случая към 31.03.2026 примерно, използвайки дадените шаблони? |
Да. В първи раздел Основни има реквизити От/до дата, които определят периода на справката, така че можете да създадете "Баланс януари-март 2026" използвайки Balance20.gfo.conf като дефиниция.
След като прецизирате периода в раздел Списъци в списък Главна книга от контекстното меню да можете изберете опция Преизчисление за да издърпате данните за периода на ГФО.
Така получините данни се запазват в самото ГФО и в последствие се използват от формулите на клетките на ГФО (подобно на Ексел), за да се изчисляват крайните стойности за отпечатване.
Изберете бутона за Преглед (Ctrl+Shift+P) за да визуализирате финалната справка.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
|
 |
new bookkeeper
|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2026 5:01 pm Заглавие: |
|
|
| wqw написа: | | new bookkeeper написа: | Май не попитах добре по-горе.
Мога ли да правя междинни баланси за текущата 2026, в случая към 31.03.2026 примерно, използвайки дадените шаблони? |
Да. В първи раздел Основни има реквизити От/до дата, които определят периода на справката, така че можете да създадете "Баланс януари-март 2026" използвайки Balance20.gfo.conf като дефиниция.
След като прецизирате периода в раздел Списъци в списък Главна книга от контекстното меню да можете изберете опция Преизчисление за да издърпате данните за периода на ГФО.
Така получините данни се запазват в самото ГФО и в последствие се използват от формулите на клетките на ГФО (подобно на Ексел), за да се изчисляват крайните стойности за отпечатване.
Изберете бутона за Преглед (Ctrl+Shift+P) за да визуализирате финалната справка.
cheers,
</wqw> |
Благодаря много.
Най-накрая просто ги качих наново и всичко сработи от раз.
Може би като съм ги разглеждала и разучавала възможностите(формулите), нещо съм ги "бъгнала" от бърникане.
Поздрави и още веднъж благодаря на всички включили се |
|
|
 |
|