|
 |
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
 |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mupcku
|
Пуснато на: Сря Мар 18, 2020 2:42 pm Заглавие: [Решен] Изписване на стока от склада, която е разход за продажба |
|
|
Здравейте, имам следния въпрос: от даден доставчик закупуваме стока, която заприхождаваме в склада, но тази стока освен, че се продава отделно, служи и за подаръци към определени поръчки. Разбрахме как да я свържем, като документ за разход за продажба, но самата стока не се изписва от склада. Как е редно да я изпишем в случая? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Мар 18, 2020 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Не мисля, че трябва да третирате подаръците като разход за продажба. Най-лесно е подаръците да ги продавате на нулева цена в самата продажба. Така те си се изписват на средно-претеглена от склада автоматично.
Имайте предвид, че по този начин ще формирате счетоводна загуба за тези подаръци, а принципно ДДС се дължи по модул от разликата межда покупна и продажна цена (функция ABS в Excel)
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mupcku
|
Пуснато на: Чет Мар 19, 2020 7:43 am Заглавие: |
|
|
Напълно ви разбирам, че логиката ми бяга от идеята на самата функция в софтуера, но моята мисъл е такава - аз искам да мога в последствие да извадя справка, в която реално да видя какви са ми разходите по продажбата, по простата причина, че клиента в повечето случаи е закупил продукта, защото към него има подарък. Реално на мен този подарък ми идва разход, също както куриерската услуга и всичко останало, като в същото време този подарък си е стока, която се продава и отделно. Благодаря ви все пак, имате право, че не е редно да се третират по този начин, но мисля, че ще нагодим системата да работи в наша полза  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Мар 19, 2020 12:14 pm Заглавие: |
|
|
В системата при нас принципно когато купувате нещо имате разход, а когато продавате нещо имате приход. Когато Ви върнат стока това също е приход, но с отрицателен знак, т.е. това се отразява с ПКО (Приходен касов ордер) с отрицателен знак, но много хора бъркат и при сторно операция правят РКО, а идеята е РКО да се пуска само при плащане по покупки само.
В системата както може да има приход с отрицателен знак, така може да има и разход с отрицателен знак. Затова по справките в касата има два тотала -- сума на приходите и сума на разходите, от които се формира салдо/наличност.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|