Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
UnitechTelecom
|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 8:27 am Заглавие: [Решен] Проблем с наличност склад и наличност в формата за изписване |
|
|
Здравейте, имам следния проблем.
Когато правя справка "Наличност на складове", в склада има следната стока (кабел 915 бр., средна цена 0.30). Създавайки нов документ за продажба и при изписване на стоки, когато отварям списъка с налични стоки (формата за избор "Продукти и материали") гореспоменатата стока (кабела) не съществува в тази форма (списк) и не мога да я изпиша. _________________ Emilian Sokolov
48, Gurko str.
Sofia
+359 2 8157252
+359 888 632015 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 9:01 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Списъкът с продукти по подразбиране показва само активните продукти.
В лентата на бързия филтър има бутон Неактивни (някъде по-вдясно), с който може да се превключва изглед със или без неактивни продукти.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
UnitechTelecom
|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 10:35 am Заглавие: Re: Проблем с наличност склад и наличност в формата за изпис |
|
|
UnitechTelecom написа: | Здравейте, имам следния проблем.
Когато правя справка "Наличност на складове", в склада има следната стока (кабел 915 бр., средна цена 0.30). Създавайки нов документ за продажба и при изписване на стоки, когато отварям списъка с налични стоки (формата за избор "Продукти и материали") гореспоменатата стока (кабела) не съществува в тази форма (списк) и не мога да я изпиша. |
Благодаря за отговора, но нещо не мога да се оправя. В "Наличност склад" въпросната стока е със статус "Активен". Когато в лентата за бърз филтър натискам бутон "Неактивни" нищо не се променя и стоката не се появява _________________ Emilian Sokolov
48, Gurko str.
Sofia
+359 2 8157252
+359 888 632015 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Пробвайте да изчистите бързия филтър с бутона за изчистване вдясно от бутон Неактивни.
Пробвайте да търсите по името на стоката чрез бързия филтър.
Имате ли жълта лента с описание на филтър в този списък?
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
UnitechTelecom
|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 5:46 pm Заглавие: Проблем с наличност склад и наличност в формата за изписване |
|
|
Здравейте отново, преди малко се добрах до компютъра. Съжалявам много, но съм подценил ситуацията. Нещатата са точно следните. Не знам как е станало, но се оказва, че в "Наличност склад" имам два записа на една и съща стока, но с различни дименсии. Точното име на стоката е "FTP Sоlid cat.5e - acnet" с дименсия метри и още един път имам пак същата стока "FTP Сolid cat. 5e - acnet" с дименсия бр.. Когато в "Номенклатури", "Стоки и материали" рдактирам записа за тази стока като променям дименсита от метри в бройки и обратно, в списъка за изписване на материали се появява ту едната и ту другата стока със съответните дименсии. _________________ Emilian Sokolov
48, Gurko str.
Sofia
+359 2 8157252
+359 888 632015 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 5:59 pm Заглавие: Re: Проблем с наличност склад и наличност в формата за изпис |
|
|
UnitechTelecom написа: | Здравейте отново, преди малко се добрах до компютъра. Съжалявам много, но съм подценил ситуацията. Нещатата са точно следните. Не знам как е станало, но се оказва, че в "Наличност склад" имам два записа на една и съща стока, но с различни дименсии. Точното име на стоката е "FTP Sоlid cat.5e - acnet" с дименсия метри и още един път имам пак същата стока "FTP Сolid cat. 5e - acnet" с дименсия бр. |
Да, възможно е да стане такова объркване. По принцип в складовете продуктите трябва да се водят само в една мерна единици. Обикновено се избира най-малката мярка (например брой) и наличността в стекове и мастер-стекове ще се измерва по 20 бр. и т.н.
UnitechTelecom написа: | Когато в "Номенклатури", "Стоки и материали" рдактирам записа за тази стока като променям дименсита от метри в бройки и обратно, в списъка за изписване на материали се появява ту едната и ту другата стока със съответните дименсии. |
Това обяснява защо се е получило объркването с наличността. Това което променяте е основната мярка на продукта. Това е най-"ситната" мярка в която ще се води продукта в складовете. Решете в коя мярка ще водите продукта и не го променяйте в движение.
В момента можете да направите РСД в грешната мярка и втори ПСД в коректната мярка, за да се оправи наличността.
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
UnitechTelecom
|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2019 6:36 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много. Ще пробвам по-късно. Хубава вечер. _________________ Emilian Sokolov
48, Gurko str.
Sofia
+359 2 8157252
+359 888 632015 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|