Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Кольо
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2018 9:41 am Заглавие: [Решен] Как да създам отделни партиди при покупки на един артикул? |
|
|
Здравейте.
Преди 2-3 месеца бях отворил друга тема и засегнах въпроса че програмата ми усреднява средната покупна цена, ако купувам един и същ артикул на различни цени. Това е проблем за мен, понеже генерирам една справка и покупната цена трябва да е точно същата, като въведенета в документа за покупка.
Получих отговор да въведа партида на продукта на съответния ред в покупката и да настроя опция че партидата му е задължителна.
Реших сам да опитам, вместо отново и отново да ходя на индидуални консултации.
Създавам документ за покупка, но никъде не виждам опция за партида. Включително на - нов продукт - допълнителни, списъци...
Може ли съвет как точно да създам партида и мога ли да я надпиша по дата или партида 1, партида 2, да знам после как да ги различавам в "Продукти и материали"? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2018 2:19 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
На всички списъци в системата можете да щракнете с десен бутон на мишката на антетката (това е реда с имената на колоните най-отгоре) и от контекстното меню да изберете опция Изглед на списък... (Shift+F12). От там можете да показвате и скривате колони на списъка.
В случая колона Партида е скрита по подразбиране и трябва да си я покажете (еднократно, системата запомня настройките) за да въвеждате стойност в нея.
От друга страна ако настроите Задължителна партида на даден продукт, при приключване на покупка с този продукт в редовете, системата ще предложи да му генерира служебна партида в този документ от вида A/20180418 (A = автоматична, 20180418 = 18.04.2018 г.) спрямо датата на документа
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Кольо
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2018 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Как да настроя задължителна Партида и за всеки Документ за продажба/покупка ли ще е задължителна, или може само за определени продукти/материали да е задължителна?
Благодаря. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2018 2:47 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Може само за определени продукти/материали да е задължителна.
В списъка с продукти отворете продукта за редакция и в раздел Реквизити намерете реквизит Задължителна партида и променете стойността му на Да.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|