Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
krasivn
|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2017 6:26 pm Заглавие: [Решен] импорт от Excel |
|
|
Здравейте, реших отново да се доверя на вашия продукт и тази година. Но сега се сблъсках с един проблем който по някъкъв начин избегнах миналата година. Става въпрос за следнто имам фаил Excel в който има следната информация код на продуката, групата,следва името на самия продукт основната мярка, после е количеството и накрая продажната цена която е крайна за клиента.Та въпроса ми е може ли да ми подскажте как става импортирането в програмата понеже все пак са 290 продукта а един по един да ги добавям ще е доста работа. А миналата година го направих а сега не мога да си спомня, два дни вече се опотвам да си спомня но уви.
Благодаря предварително за помоща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2017 10:13 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
След като отворите функционалност Номенклатури | Продукти и материали вижте опция Импорт в меню Средства.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
krasivn
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2017 10:49 am Заглавие: |
|
|
Благодаря, това го видях благодаря за което но тук не мога да разбера кое на кое отговаря в таблицата. Справям се до някъде, слагам код = код, име = име и до там другите не знам как да ги сложа, остават групата, количество и цената. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2017 7:33 pm Заглавие: |
|
|
Групата отива под Дименсии има Група (Дименсия) - списък, а цената под Ценови листи има Основна (Ценова листа) примерно. Цените трябва да са без ДДС.
Количествата няма как да се импортират от тук. В последствие можете да направите документ за начално салдо на склад и с copy/paste да прехвърлите само колони код + количество като редове на новия документ.
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
krasivn
|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2017 6:54 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте отново благодаря много за помоща получи се всичко без последната част с копирането дава някъква греашка която не мога да разбера съвсем,но ще се справим и на ръка едно по едно въпреки че ще стане бавно. Благодаря още веднъж. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2017 10:01 pm Заглавие: |
|
|
В редовете на документите в Dreem можете да размествате колоните. Подредете колона Продукт и колона Количество да са първа и втора във форма за редакция на Начално салдо на склад.
След което от excel изберете само колоните с име на продукт и наличност и Ctrl+C
В Dreem щракнете в списъка с редовете на първия ред (за въвеждане на нов ред) в колона Продукт и Ctrl+V
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
 |
krasivn
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2017 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря получи се, спестихте ми много въвеждане на ръка.
Софтуера е страхотен и много полезен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|