nedko83
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:18 pm Заглавие: Наличности |
|
|
имам няколко въпроса относно използването на програмата. Въведох в продукти и материали, това с което разполагам и след това началното салдо, но като се върна в продукти/материали не виждам наличност. Можета ли да ми кажете как да я виждяам? и като започна да вкарвам документи за покупки продажби къде мога д апроследя движениети им? |
|
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 1:53 pm Заглавие: |
|
|
Начално салдо, вероятно на склад. Въвели сте складов документ от тип НСС (начано салдо на склад). Приключихте ли документа?
Всички документи в Dreem има три състояния -- редакция, приключен, унищожен. Документите в редакция са чернови, често съдържат непълни и непотвърдени данни и са в процес на обработка от оператор. В момента в който данните се попълнят (след три дни примерно), документът се приключва. Това става с бутон Приключен от лентата с инструменти или от меню Средства, опция Приключен.
Само приключени документи участват в справки. Унищожените документи не участват в справки, но остават следа от операторски грешки. Затова повечето документи не могат да се трият -- принципно -- нито от потребителя, нито от системата. За да не се получават ситуации от тип "изчезнаха ми документите" )
cheers,
</wqw> |
|