Unicontsoft

Дискусионни форуми
Предложение за функционалност

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
idenchev74



Регистриран на: 25 Яну 2017
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Сря Яну 25, 2017 4:58 pm    Заглавие: Предложение за функционалност Отговорете с цитат

Здравейте!
Тествам програмата в шоурум за обзавеждане на бани. Основните продажби са на фаянс, теракот, гранитогрес, за които основната мярка би трябвало да бъде кв.м. Заради спецификата на Dreem, за недопускане на продажба на по- малко от 1 броя плочки, трябва да се задава като основна мярка най- малката единица, в случая броя. Това води след себе си до по- бавна обработка на продажби/ покупки, свързана с факта, че винаги трябва да се коригира мярката в документите.
Другият недостатък е, че стоките в POS се виждат и могат да се продават само в основната мярка (в случая в броя), което за плочки с различни размери е трудно да се осмисля.

Има ли възможност да се добави функционалност, базирана на следния принцип:
Ако 1 кашон съдържа например 1,55 кв.м. и 1 броя= 0,11071429 (14 броя в кашон) при покупка/ продажба на 5 кв.м. програмата ще закръгли количеството на 4,983 кв.м. и да се добави допълнителна колона в документа за печат съдържащ в случая 3 каш + 3 броя?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
idenchev74



Регистриран на: 25 Яну 2017
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Сря Яну 25, 2017 5:16 pm    Заглавие: В режим търсене Отговорете с цитат

Може ли в режим търсене на стоки да се извеждат всички резултати, съдържащи указания низ, независимо къде се намира в наименoванието на стоката? В момента се търси само от началото на стринга. Например в наименованието на стоката: Фаянс 25х50 Reality GRIS 1 к-во KEROS, нямам възможност да търся напр. REALITY или KEROS, по- скоро няма да ми върне резултат!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 25, 2017 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Принципно повечето от тези функционалности са реализирани в момента в Dreem.

1. Относно търсенето можете да ползвате звезда в началото/края за да контролирате къде да намира ключовата дума, примерно *REALITY* търси навсякъде. Освен това в раздел Контроли във форма Средства | Настройки (Alt+P) можете да активирате опция По 'Име' търси съвпадение навсякъде така



Ако опцията е включена тогава с REALITY търси навсякъде, а вече с REALITY* търси само в началото (което се случва малко по-бързо).

2. Относно мярката на реда в продажбите, можете още при избирането в селектора на продукти да изберете мярка кв. м. и тогава ще ги добавя в редовете с тази мярка и с цена в кв. м. от ценовата листа. Въобще ако си разработите основната ценова листа да е с мярка кв. м. ще можете по-лесно да ги продавате в тази мярка независимо от осн. мярка на продукт.

3. В POS могат да се продават продукти в произволна мярка, стига за съответната мярка да имате въведен баркод. Идеята е да ползвате предимно баркод-скенер за въвеждане на продажби. Ако просто искате да ги виждате в POS и да ги избирате "на ръка" през списъка с продукти, то може да си измислите баркодове в съответните мерки за да го "излъжете" да ги покаже.

4. За плочките/гранитогреса е добре осн. мярка да е брой, съответно през фасети да си дефинирате отношенията към кашон и към кв. м. съответно [14 / 1] и [1 / 0.110714]. След което в раздел Реквизити можете да настроите Прецизност в осн. мярка на 0 примерно. По този начин като продавате в кв. м. системата автоматично ще закръглява количеството, така че в осн. мярка количеството да е цяла бройка.

5. Относно печата във формат 3 каш + 3 бр. мисля че скин SG17-Графичен док. с доп. мярка в групата при печат на продажби прави нещо подобно по групи, като използва реквизит Допълнителна мярка на продуктите.

cheers,
</wqw>

_________________

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Active Tickets - По какво работихме
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum