vsbg
|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 6:55 pm Заглавие: Как се въвеждат протоколи по ВОП? |
|
|
Предварително се извинявам, ако темата е вече дискутирана, въпреки че не намерих нищо в архивите и Help-а.
Фирмата ми е регистрирана по ДДС и сме закупили материали от страна от ЕС.
Задължена съм да издам протоколи по ВОП (по чл. 117 ЗДДС) - входящ и изходящ.
Моля за помощ - как мога да ги генерирам (други софтуери ги генерират автоматично към чуждата фактура). Бихте ли ми казали как да ги генерирам в Dreem Personal?
Мерси предварително! |
|
wqw Владимир Висулчев

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 9:48 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Изберете подходящо Основание за прилагане -- С право на пълен ДК: ВОП или С право на пълен ДК: ВОП както и С право на пълен ДК: Доставки по чл.82, ал.2-4 и С право на частичен ДК: Доставки по чл.82, ал.2-4.
При приключване на фактура за покупка се показва форма за генерация на свързани документи, която предлага генерация на Протокол за самооблагане:
При приключване на вътрешно-фирмен документ за покупка също се предлага генерация на протокол:
След генерация в панел връзки с документи на фактурата се появяват документи от тип ПротПок в списъка за Протоколи за ВОП.
За да разберете, кои основания за прилагане генерират протоколи за самооблагане, в Референтни номенклатури->Счетоводство->Основания за прилагане търсете основания, които участват едновременно и в дневник на покупките и в дневник на продажбите -- това са основания, които генерират протокол за ВОП.
cheers,
</wqw> |
|