Unicontsoft

Дискусионни форуми
[Решен] Въвеждане на ДМА

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
t.zaneva

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2015 3:02 pm    Заглавие: [Решен] Въвеждане на ДМА Отговорете с цитат

Здраейте! Имам следния проблем: опитвам се да въведа дна от Номенклатури-Дълготрайни активи, като преди това съм направила и настройките в референтни ноемнклатури. Всичко е наред докато не стигна до полето Списъци - Данъчни и Счетоводни амортизационни норми. Въвеждам метода на амортизация, но когато напиша процнта на ам. норма - не я запаметява. А накрая ми изписва следното съобщение, което не знам какво значи: The column 'Categories' in table 'v_nom_Dma' cannot be null.

Моля за Вашето съдействие! Предварително благодаря! Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqw
Владимир Висулчев

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2015 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Коя реализация на Dreem Personal ползвате?

Пробвайте с последната реализация дали се получава същия проблем.

cheers,
</wqw>

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
t.zaneva

МнениеПуснато на: Чет Мар 05, 2015 10:17 am    Заглавие: Въвеждане на ДМА Отговорете с цитат

Здарвейте отново! Използвам версия 1,5. Притеснението ми е дали няма да се "загубят" всички данни, въведение до момента, ако инасталирам по-нова версия?
Моля Ви за съдействие!
Хубав ден!
Върнете се в началото
t.zaneva

МнениеПуснато на: Чет Мар 05, 2015 10:46 am    Заглавие: Въвеждане на ДМА Отговорете с цитат

По-точно ползвам версия 2014.7.28
Върнете се в началото
wqw
Владимир Висулчев

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 05, 2015 11:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Данни не се губят при upgrade към нова реализация.

За всеки случай можете да направите архив на базата данни със старата версия преди да пуснете DreemPrs15.exe за инсталация на последна реализация.

cheers,
</wqw>

- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим
Върнете се в началото
t.zaneva

МнениеПуснато на: Пет Мар 06, 2015 9:24 am    Заглавие: Въвеждане на ДМА Отговорете с цитат

Благодаря! Сега ще пробвам!
Върнете се в началото
t.zaneva

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 3:11 pm    Заглавие: Въвеждане на ДМА Отговорете с цитат

Здравейте отново! Както ми написахте, направих "подобренията" и успях да въведа дълготрайния актив. Но имам още едно питане. ДАМ-то е закупено чрез авансово пл. (м.09,2014) и фактура за доплащане на 31,12,2014. Обща стойност 3240,00 лв. Към 31,12,14 актива не е заприходен, тъй като влиза в експлоатация от 01,01,2015, а стои в см.402. Сега в 2015 г му направих картон в номенклатури-ДА-... там попълних реквизитите. Предполагам, че следва да направя същинското осчетоводяване като го прехвърля от см 402 в см.214 (уебсайт). Мисля да ползвам серия Мемориален ордер, но се колебая, защото не знам кои данни да ползвам,от коя фактура. И кой признак да ми е водещ - см.402 или 214.
Как става начисляването на амортизацията всеки месец? Трябва ли да пускам някаква процедура? За какво служи функцията Счетоводсто- Генерация на ДА?
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО И ТЪРПЕНИЕТО!!!
Поздрави!

генерация на ДА
Върнете се в началото
Ross
Росен Илиев

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 4:06 pm    Заглавие: дма Отговорете с цитат

Здравейте,
от написаното не става ясно кога сте придобили актива.
Да преположим, че на 31.12.2014 когато сте направили доплащането, тогава сте получили физически и актива, т.е. трябва да го осчетоводите на 31.12.2014г. Сумата ще бъде аванса от 402 + доплащането, предполагам, че фактурата ви е оформена стойност на актива минус аванса, дори и да е само доплащане, стойността ще бъде двете плащания. Естествено в отчетната стойност ще добавите и разходи за придобиване, ако има такива.
Датата на въвеждане в експлоатация е нещо съвсем различно и има значение от кога да се начислява амортизация. Може да си държите актива в склада и да го въведете в експлоатация след 5 месеца.
Към 31.12.2014 ще имате 100% аванс или актив, ако сте го получили на 31.12.2014.
Прехвърлянето на аванса го направете във втората фактура
214 - 1000 лв
402 - минус 300 лв
дан основа 700
ддс 140
обща стойност 840 лв
Върнете се в началото
t.zaneva

МнениеПуснато на: Сря Мар 11, 2015 2:11 pm    Заглавие: Въвеждане на ДМА Отговорете с цитат

Благодаря! Явно аз не си зададох въпросите правилно, а що се отнася до последната част от тях - ще се запиша на един въвеждащ курс за ползване на програмата, тъй като имам още питания.
Хубав следобед!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове