Unicontsoft

Дискусионни форуми
ПРОБЛЕМ С ТРЗ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nelkata5

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 3:35 pm    Заглавие: ПРОБЛЕМ С ТРЗ Отговорете с цитат

Някъде бъркам, но незнам къде и как. Предполагам, че е в настройките но пък според мен всичко съм направила.Отивам на ТРЗ-Служители и въвеждам служителя като преминавам през основни-реквизити и списъци.Като в моследното съм въвела мин.осиг.праг за 2011 г. - 420 лв.-за самоосигуряващия се.о като отида РПВ за самоосигур.ми липсва праг на осигур. а за другите служители ми дава грешен на ДОО - дава ми лична вноска 9,7. Моля Ви кажете къде бъркам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
acc
Стефан Янков

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 5:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
- За самоосигуряващо се лице:
1. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Минимален осигурителен праг трябва да въведете минимален и максимален осигур.праг за самоосигур.се лица, като номер на ред се посочва 9999.
2. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Вид осигурен трябва да въведете за самоосигуряващи се лица код 12
3. При въвеждането на данните за самоосигур.се лице в основн. реквизити се въвежда (избира) вид осигурен - 12 и Самоосигуряващо се лице - ДА, а в списъци се посочва МОП за самоосигур.се лица за съответната година, както и вноските за ДОО (в зависимост от това дали се осигурява само за фонд пенсии или за всички осигур.случаи и от датата на раждане), ДЗПО ( в зависимост от това дали има или мяна вноски за ДЗПО) и ЗО.
- За грешния процент ДОО - проверете избраните вноски за ДОО в списъци. Различни са за родените преди 01.01.1960г и за родените след 31.12.1959г. 9.7% е ДОО за родените преди 01.01.1960г.

Пишете, ако имате още въпроси или ако има още проблеми!
Приятна вечер!
Върнете се в началото
nelkata5

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 5:48 pm    Заглавие: ПРОБЛЕМИ С ТРЗ Отговорете с цитат

Всичко е така направено самоосигур.е пенсионер в РПВ излиза 8 но не излиза 420 лв. И 33,60 зов иначе другите неща се оправиха но с този проблем не мога да пусна данни за НОИ
Върнете се в началото
megi030686

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 9:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

acc написа:
Здравейте!
- За самоосигуряващо се лице:
1. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Минимален осигурителен праг трябва да въведете минимален и максимален осигур.праг за самоосигур.се лица, като номер на ред се посочва 9999.
2. В Референтни номенклатури/ТРЗ/Вид осигурен трябва да въведете за самоосигуряващи се лица код 12
3. При въвеждането на данните за самоосигур.се лице в основн. реквизити се въвежда (избира) вид осигурен - 12 и Самоосигуряващо се лице - ДА, а в списъци се посочва МОП за самоосигур.се лица за съответната година, както и вноските за ДОО (в зависимост от това дали се осигурява само за фонд пенсии или за всички осигур.случаи и от датата на раждане), ДЗПО ( в зависимост от това дали има или мяна вноски за ДЗПО) и ЗО.
- За грешния процент ДОО - проверете избраните вноски за ДОО в списъци. Различни са за родените преди 01.01.1960г и за родените след 31.12.1959г. 9.7% е ДОО за родените преди 01.01.1960г.

Пишете, ако имате още въпроси или ако има още проблеми!
Приятна вечер!

Направила съм всички настройки, но Д1 е празна. Сигурно пропускам някоя стъпка. Не намирам опция за изчисляване/начисляване на РЗ. Моля ако някой може да ми помогне да се включи
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове