Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nikolay86
|
Пуснато на: Пон Ное 04, 2013 7:12 pm Заглавие: Различна цена при продажба |
|
|
Здравейте,
използвам Dreem Personal от доста време и си мислех, че вече съм на ясно с повечето функции, но след последното обновяване на версията възникна следния проблем: при създаване на нов документ за продажба, избраните артикули в документа се калкулират продажна стойност 1,00 лв. Контрагентът ми използва общата ценова листа, в която продуктите са вписани с реалните стойности за продажба. Ценовата листа съм си кръстил "Продажби на дребно" и съм я сложил като ценова листа по подразбиране.
Лутах се цял ден и не можах да открия от къде адже ба системата ми калкулира продажна стойност на единица продукт от 1,00 лв. Ще помоля отново за малко помощ!!!
Благодаря предварително!
|
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Пон Ное 04, 2013 8:52 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
При създаване на продажбата първо избирате контрагента, нали? Над списъка с редове на продажбата се преселктира ценовата листа по подразбиране на този контрагент и по нея вече се ценообразува при добавяне на продуктите.
След като сте въвели продукти можете да изберете друга ценова листа и да приложите цените от нея с бутона до този списък с ценови листи (бутонът изглежда като бягащо човече).
Пробвайте в редовете на продажбата да покажете колона Цена по ценова листа, проблемът може да е някаква регресия в последните реализиции.
cheers,
</wqw>
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
|
nikolay86
|
Пуснато на: Пон Ное 04, 2013 10:07 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
точно така - избирам клиента и се зарежда ценовата му листа по подразбиране. Като избера артикула автоматично ми зарежда продажна стойност 1,00 лв. В полето цена по ценова листа излиза тази, която всъщност трябва да е (прилагам снимка, за да видите какво се случва), но в крайното салдо на продажбата (след приключване на документа) стойността е 1,00 лв.
Описание: |
|
Размер: |
149.08 KB |
Преглеждания: |
14024 път(и) |
|
|
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Вто Ное 05, 2013 11:43 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Пробвайте да изчистите настройките на списъка с редове на продажбата така:
- Рестартирайте Dreem;
- Отворите списък продажби;
- Натиснете и задръжте Caps Lock;
- Без да пускате Caps Lock отворете продажбата (или някоя друга) с двойно щракване на мишката;
- (Пуснете Caps Lock:-))
cheers,
</wqw>
|
Върнете се в началото |
|
|
nikolay86
|
Пуснато на: Вто Ное 05, 2013 10:27 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
за съжаление съветът Ви не даде резултат. Пробвах върху запазен документ в редакционен режим, върху новосъздаден документ - все същото.
|
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Чет Ное 07, 2013 10:31 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Погледнете във функционалност Администрация | Настройки стойността на Продукт/материал за Аванс в група Продукти и материали. За този служебен продукт системата винаги слага цена служебно от 1 лв. с ДДС.
Можете да създадете нов продукт с име Аванс и да го изберете него в настройките. Когато взимате 100 лв. аванс от клиент, в системата продавате аванс 100 бр. Когато усвоявате аванс от клиент в продажбата добавяте аванс с отрицателно количество (за стойността на продажбата). Това става автоматично в продажбата от меню Средства | Неусвоени аванси.
cheers,
</wqw>
|
Върнете се в началото |
|
|
|