Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
novator
|
Пуснато на: Нед Окт 13, 2013 10:22 pm Заглавие: [Решен] Болничен обхващащ два месеца |
|
|
Здравейте,
Интересува ме как да отбележа болничен лист от август и септември така, че обезщетението за сметка на работодателя да ми бъде изчислено само за първите 3 дни от месец август и програмата да не ми начислява такова обезщетение за 3 дни и за месец септември?
Благодаря предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
novator
|
Пуснато на: Вто Окт 15, 2013 6:51 pm Заглавие: Re: Болничен обхващащ два месеца |
|
|
Извинявам се много, но ще може ли да ми отговорите на горния въпрос, тъй като трябва да си пусна данните до другата седмица.
Благодаря предварително!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
d.shipkovenska Деница Шипковенска

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 10:00 am Заглавие: |
|
|
Привет,
Правилният начин за въвеждане на болничен лист е като се създаде един документ, в който да се посочи началната и крайната дата на болничния.
В този случай 3-те дни за сметка на работодателя се изчисляват еднократно за август.
Друг вариант е да се въведат два отделни документа за август и септември, но на втория задължително трябва да се посочи, че е продължение.
Ако бъде въведен по този начин и се пропусне отметка на Продължение, системата ще начисли и за двата месеца по 3 дена за сметка на работодателя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
novator
|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 10:13 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Проблемът се оказа друг, не точно с този болничен, но пенеже все става въпрос за септември, и аз мислех, че проблемът е в болничният от август-септември.
Същия служител е с прекратен трудов договор, но в рамките на 1 месец след това му издават болничен от 29 септември, а в такъв случай работодателят не дължи обезщетение, но въпреки че съм въвела че служителят вече не работи от 11 септември, програмата начислява обезщетение за първите 3 дни.
За да оправя нещата - на втория болничен след прекратяване на ТД зададох продължение и така програмата не ми начислява обезщетение за работодателя.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|