Unicontsoft

Дискусионни форуми
Търговска система

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dimitrova
Гост





МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 5:35 pm    Заглавие: Търговска система Отговорете с цитат

Искам да попитам как да отразявам плащания по фактури в търговската система, да следя кои са платени и по кои има остатък за плащане, и по-точно подробности за работата със свързаните документи. Също така каква е разликата между Документ за продажба тип Продажба и ФПрод. Трябва ли за една и съща сделка да се генерира Продажба и ФПрод. Защо при наличие на Продажба и ФПрод за един и същ счет.док. и контрагент, и БИ за плащане по ФПрод, не се отразява при ФПрод, че фактурата е платена и няма остатъка за плащане.
Предварително благодаря!
Върнете се в началото
pgbr
Петър Братов


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 160

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В системата DREEM съществуват две подсистеми -- едната е "Търговска", а другата е "Счетоводна" система.

Когато се прави продажба, тя първо се регистрира в търговската система посредством документа "Продажба". Това автоматично формира вземане от клиента. За да се формира обаче вземане в счетоводната система трябва от продажбата да се генерира фактура в търговската система, на която да се генерира счетоводно записване.

Когато се направи плащане през каса, това плащане се свърза с продажбата в търговската система, а не с фактурата. Ако трябва да се пусне плащане по фактурата, то това се прави чрез счетоводно записване.

За банката: Когато се въвеждат банкови извлечения в търговската система в редовете се указват едновременно и фактурата и продажбата по които е плащането, за да могат да бъдат изплатени и двата документа. За да се включи плащането в салдото на фактурата, при приключване на извлечението трябва да се включи отметката за генериране на счетоводно записване.

Ето и схема на свързаните документи с продажби:




\\PGBR
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dimitrova
Гост





МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 9:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много, многооооо БЛАГОДАРЯ. По-нагледен отговор не бях получавала досега.
Искам да попитам и още нещо: тъй като досега няколко месеца ползвах само счетоводната система, а от търговската - само касите, може ли да въведа в търговската система документите за продажби и Фактурите за продажби сега след като вече ги има счетоводени им записи в счет.с-ма, или е трябвло от самото начало да работя по показания начин / малко на обратно се получават нещата /. Досега не се бях усетила, че си има определена последователност, тъй като само счетоводната система ми трябваше. Надявам се, че не съм си объркала работата, поради това, че не съм използвала показаната от вас послеователност на действия.Много ще съм благодарна за отговора.
Върнете се в началото
wqw
Владимир Висулчев


Регистриран на: 18 Май 2006
Мнения: 1889
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 23, 2007 7:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

За съжаление няма начин да свържете счетоводните записвания обратно с док. от търговската система. Генерацията е от търговската система към счетоводната система само. Създават се т.нар. копия на документите в счетоводната система.

Ще трябва да изберете подходяща "стартова" дата, от която да водите продажби/покупки по-аналитично в търговската система. Справките в счетоводната система би трябвало да продължат да работят както по време на "ръчното" въвеждане на счет. записвания.

cheers,
</wqw>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum