Unicontsoft

Дискусионни форуми
Дълготрайни активи - въвеждане начални салда от друга прогр.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
maria_fcp



Регистриран на: 13 Дек 2012
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Сря Юли 31, 2013 6:47 pm    Заглавие: Дълготрайни активи - въвеждане начални салда от друга прогр. Отговорете с цитат

Здравейте,
Реших да пробвам вашата програма и започнах да въвеждам начални салда в нея. Може ли да ме насочите към подробна инструкция за въвеждането на началните салда за отделните сметки?
Започнах да въвеждам началните салда на дълготрайните активи в меню номенклатури-Дълготрайни активи. Въведох 9 актива, първоначално само информацията в основното меню на актива, а след това допълних данните за реквизити и списъци. В подменю списъци генерирах данъчен и счетоводен амортизационен план. В реквизити -история въведох натрупаната амортизация и остатъчната стойност към 31,12,2012, съответните отчетни стойности и датата на въвеждане в експлоатация. За няколко от активите ми излезе автоматично дата на извеждане, която не успявам да изтрия??? За какво се ползва полето максимален процент за извеждане? В счетоводния модул пък се виждат само част от активите, опитах се да начисля и амортизация за 01,2013 - не виждам кои активи участват, но сумата е твърде малка... Може ли да посочите последователността на работа при въвеждане на начални салда за дълготрайни активи и последващото осчетоводяване на амортизациите по месеци? Очевидно правя някаква грешка при въвеждането - може ли да ме насочите каква може да е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
d.shipkovenska
Деница Шипковенска


Регистриран на: 13 Мар 2012
Мнения: 23

МнениеПуснато на: Вто Авг 06, 2013 1:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет,
За въвеждането на начални салда може да прегледате тази тема.
Относно амортизационните планове - за да са верни, трябва да сте въвели коректни амортизационни норми, което става във форма за редакция на актива, бутон Генериране(Ctrl+D). Системата предлага амортизационен план, което не Ви задължава да се съобразите с него.
За да начислите амортизации автоматично, след като сте настроили ДА, се навигирате до Счетоводство || Генерация ДА, където задавате период - година и от/до месец. За тези месеци системата ще предложи записвания, които са в редакция. Данните в предложените счетоводни документи са препоръчителни и подлежат на корекции. За да се отразят по справки, документите трябва да бъдат валидирани, т.е. приключени.
В Дата на извеждане трябва да отворите календара за избор на дата, където да натиснете бутон Няма, за да оставите полето празно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Unicontsoft Форуми -> Потребителски форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове
Можете да сваляте файлове


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group; Translation by Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme by DEVPPL HTML Forum; Images by DEVPPL Photoshop Forum