Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mariya
|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2012 2:33 pm Заглавие: [Решен] Помощ за изписване на количества - сметка 304 и 702 |
|
|
Здравейте, първо искам да ви благодаря за чудесната програма.
Аз съм още новобранец в областа на счетоводството, но с помощта на вашата програма засега се справям . Използвам програмата за водене счетоводство на малък хранителен магазин. След като приключих 1 месец, пуснах справка и декларация в НАП и осчетоводих банковите извлечения и плащания, но се затруднявам в изписването на количествата стоки.
В оборотната ведомост преди да изпиша стоките /сметка 304/ ми показваше оборота през периода на всички стоки - 1 059,78 в Дебит и 0 в Кредит.
Четох в други теми от форума, че мога да използвам "Изписване на МЗ по фактури от склад" - направих го, като посочих Сметка Продажби - 702, Сметка Клиенти - 4111 и Сметка Склад - 304.
Така в оборотната ведомост в сметка 304 ми показа в Дебит - 1 059,78 и в Кредит -663,90. Притеснявам се обаче, че нещо съм сгрешила, защото така имам много малко изписани стоки.
Може ли да ги променя тези изписани количества и как?
Май стана доста дълго и объркано питането ми .... Извинявам се за което
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pgbr Петър Братов

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2012 10:56 am Заглавие: |
|
|
Привет,
Правино сте направили. Такa се изписват стоките от склада, но има някои особености. Възможно е не всички стоки , които са в 702 сметка да са налични в 304 и затова системата да не ги е изписала, или да ги е изписала с нулева цена (има таква опция).
Кой модел на изписване изпоилзвахте - общо или по документи?
За да сте сигурни какво ще изпише системата, преди изписване може да използвате справката "Сравняване на обовоти по сметки". Там задавате сметка 304 и сравнителна сметка 702. От справката ще видите дали има количества, които ви излизат на минус след изписване. Ако има такива е хубаво да си набавите фактури за тях , или да проверите дали не сте изпуснали да осчетоводите някоя фактура за доставка.
Поздрави
\\PGBR
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mariya
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mariya
|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2012 5:32 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте, пак съм аз ...
Днес редактирах документите си за продажба, като накрая слагах отметка на "Изписване на МЗ".
Прикачам новата справка за "Сравняване на обороти". Всъщност се оказва, че не ми изписва стоките, които съм въвела като начално количество - те не са описани от фактури за доставка, като има още 2-3 стоки, които са от въведени фактури за доставки.
Опитах се да изпиша още веднъж от "Изписване на МЗ от склад", като този път зададох - Общо, не по фактури, но въпреки това нещата не се промениха.
Може ли да изпиша тези стоки по някакъв начин ръчно? И как?
Описание: |
|
 Сваляне |
Име на файл: |
обороти по сметки 304-702.pdf |
Размер: |
107.16 KB |
Свален: |
900 път(и) |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
acc Стефан Янков

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2012 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Не можах да разбера точно какво се е случило.
Най-добре звъннете в офиса (02/9523511). Търсете Стефан.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mariya
|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2012 10:15 am Заглавие: |
|
|
Здравейте отново
Пиша за да ви благодаря за помощта!
Г-н Янков с ваша помощ успях да поправя грешката си, която съм допуснала при въвеждането на начално салдо на сметка 304 и след това в началните количества на склад.
Вече всичко е поправено и е наред. Още веднъж ви благодаря, лек и успешен ден!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|