Пуснато на: Пет Ное 19, 2010 11:49 am Заглавие: КОНТРАГЕНТИ/IBAN/ОТЧИТАНЕ НА УСЛУГИ
Здравейте,
искренно се надявам да не ставам досаден но тепърва се запознавам с програмата и възникват въпроси за които бих искал да Ви питам.
При въвеждането на Контрагент и въвеждане на неговите банкови сметки, след като съм въвел една сметка в дадена банка не ми позволява да запиша друга негова сметка и ми казва, че името на банката се дублира.
Но как стой въпроса ако въпросния контрагент има например:сметка в BGN и EUR в една банка.
На следващо място искам да Ви попитам ако имаме фактура за извършена услуга/например куриерска услуга/ как ще се отрази тази стопанска операция. Изобщо отчитането на услуги, как се извършва.
Пуснато на: Пет Ное 19, 2010 1:22 pm Заглавие:
Здравейте,
В списък Банковите сметки има отделни колони Банка, Клон и Адрес, които са скрити по подразбиране. Използваме колона Наименование за уникално име на банковата сметка, така както искаме да излиза по списъци със сметки в системата -- например "Разплащателна сметка в лева".
Примерен ред от списък Банковите сметки:
IBAN
BIC
Наименование
Валута
Банка
Клон
UNCRBGSF
Разплащателна сметка в лева
BGN
Уникредит Булбанк
Клон "Дъбов"
София, ул. Гора, №13
Услугите в системата се водят като продукт/материали. Съществената разлика е, че като създавате "продукта" в раздел Основни оставете реквизит Склад празен. По този начин при генериране на складови док. от покупки/продажби системата не включва услугите в РСД/ПСД.
Отделно е добре да ги водите като "продукти" от специфичен тип (например Услуги) за да може да настроите автоматичния осчетоводител по този тип.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове