Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
aktivvna
|
Пуснато на: Чет Юли 08, 2010 4:55 pm Заглавие: Плащане чрез банкови документи на неданъчни документи |
|
|
Здравейте отново,
Възникна специфичен проблем поради това че при нас амбалажът се осчетоводява чрез разчетна сметка 499, тъй като сме длъжни да го платим на доставчика без да се прехвърля собствеността.
Въпросът ми с какъв документ да създам задължението за заплащане на амбалажа в търг.система, така че да не се отрази в дневника на покупките, а да мога да го платя чрез банкови документи.
Към момента това което измислих е след като създам документ квит. и го прехвърля в счетоводството, изтривам основанието за прилагане в дневници и се получава желания резултат, но този вариант ми е малко трудоемък и се опасявам да не забравя да редактирам някой документ и да го подам в дневника на покупките.
Опитах при създаването на квит.да не задавам основание за прилагане но ми излиза съобщение че реквизитът е задължителен.
Надявам се да съм успяла да формулирам въпроса си разбираемо!
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pgbr Петър Братов

|
Пуснато на: Чет Юли 08, 2010 5:41 pm Заглавие: Здравейте |
|
|
Правилно сте се насочили към създаване на нов тип документ.
Когато го създадете , колоните 'Дн. За покупка Колона" и "Дн. за продажба колона", трябва да са празни. Така нещата ще станат.
Поздрави
\\PGBR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aktivvna
|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2010 8:56 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Благодаря Ви за бързия отговор, но освен нов тип документ се наложи да създам и ново основание, защото дори когато колоните в дн.покупки и дн.продажби са празни се изисква основание. Но по този начин се получи идеално решение за нашите цели. Идеята ми дойде след Вашето окуражаване че работя в правилна посока и като използвах основанието Покупки преди 2007, след което си създадох подобно но със ставка 0.
Програмата наистина има невероятна адаптивност към почти всеки бизнес. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|